maritbet girişmaritbet
Hava oyunları, Fethiye turizmine renk katacak

Hava oyunları, Fethiye turizmine renk katacak

Muğla Fethiye’de 21-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 15. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, 40 ülkeden 500 sporcuya ev sahipliği yapacak

Fethiye'de bu yıl 21-25 Ekim tarihlerinde Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'nin 15'incisi düzenlenecek.

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Ölüdeniz Mahallesi'ndeki bin 900 metrelik Babadağ, 5 gün boyunca yaklaşık 40 ülkeden 500 sporcuya ev sahipliği yapacak. Serbest atlayışlar, yamaç paraşütü akrobasisi, base jump, kuş adam atlayışları, paramotor, motorlu ve motorsuz delta kanat gösterileri ile Türk Hava Kurumunun sıcak hava balonu ve model uçak gösterileri, Ölüdeniz semalarında renk cümbüşü oluşturacak.

Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri timi Türk Yıldızları da yapacağı gösterilerle festivale renk katacak.

İlçe turizmine katkı sunacak

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl turizm sezonunun son günlerine doğru düzenlenen festivalin ilçe turizmine önemli katkı sunduğunu söyledi.

Festival ile vatandaşları en ekonomik şekilde bu sporu yapmaya teşvik ettiklerini ve bölgenin turizm sezonunun uzatılmasını amaçladıklarını belirten Çalık, festival kapsamına bu yıl Türk Hava Kuvvetleri gösteri timi Türk Yıldızları'nın da gösteri sunacağını ifade etti.

Festivalin en önemli ayağının Türk Yıldızları'nın gösterisi olduğunu dile getiren Çalık, "Türk Yıldızları'nın gösterisi için ilçe halkının yanı sıra Muğla'da yaşayan vatandaşlarımızı ve misafirlerimizi davet ediyoruz. Festival, aynı gün Belceğiz Plajı'nda düzenlenecek Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nın Askeri Bandosu gösterisi ile son bulacak" dedi.

Çalık, festival kapsamında Fethiye Güç Birliği Şirketi'nin Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğiyle yaptırdığı bin 200 metre rakımdaki pistin açılışının yapılacağını da kaydetti.

Festival organizatörü Kadri Tuğlu ise 15 yıldır kesintisiz sürdürdükleri festivalin dünya normlarında bu kadar uzun süre devam edebilen çok nadir organizasyonlardan biri olduğunu vurguladı.

Dünya yamaç paraşütü akrobasisinin ilk 20 ismini festivale davet ettiklerini anlatan Tuğlu, "Yamaç paraşütü gösterinin yanı sıra Türk Yıldızları'nın da şovları olacak. Gösteri, 23 Ekim'de Ölüdeniz semalarında yapılacak. 25 Ekim'de de ise Çalış Plajı'nda dev bir şov yapılacak" diye konuştu.

Festival açılışının 21 Ekim'de Babadağ'ın bin 700 pistinde yapılacağını bildiren Tuğlu, hava şartları müsait olduğu sürece her gün 11.00-18.00 saatlerinde yamaç paraşütü ve diğer akrobasi gösterileri düzenleneceğini kaydetti.


"Karada ve denizde güvenlik önlemi alındı"

Kadir Tuğlu, festival boyunca deniz güvenliğini Sahil Güvenliğe bağlı kurtarma botları ile denize acil iniş durumlarında sivil botların yapacağını, Babadağ'daki kalkış pistlerinin de UMKE kontrolünde olacağına dikkati çekti.

Türk Hava Kurumu yetkililerinin kalkış ve iniş noktalarında kontrolü sağlayacağının altını çizen Tuğlu, yamaç paraşütçülerinden derledikleri 25 kişilik gönüllü ekibin pistlerde pilotlara yardımcı olacağını dile getirdi.

Tuğlu, organizasyonu her yıl ekim ayının ikinci yarısında yaptıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:
"Akdeniz çukurundaki birçok turistik merkezin kepenk indirdiği tarihte biz yüzde 75 civarında doluluk ile sezona devam ediyoruz. İnşallah yakın zamanlarda Babadağ Güç Birliği Şirketinin katkılarıyla yamaç paraşütü uçuşlarını yıl sonuna kadar satma imkanı bulup, sezonu 8 aya çıkartacağız."

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hava oyunları, Fethiye turizmine renk katacak
  • 20.10.2014 15:47

Hava oyunları, Fethiye turizmine renk katacak

Muğla Fethiye’de 21-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 15. Uluslararası Ölüdeniz ...