maritbet girişmaritbet
Hakkari dağlarında paraşüt keyfi

Hakkari dağlarında paraşüt keyfi

Tekirdağ'dan Hakkari'ye gelen bir grup, uzun yıllar çatışmaların yaşandığı dağların zirvelerinde, yamaç paraşütü yaparak bölgeyi havadan görüntüledi

Çözüm süreciyle yaşanan huzur ve güven ortamını fırsat bilen Tekirdağlı bir grup, Hakkari'de yamaç paraşütü yaparak, bölgeyi havadan görüntüledi. Uzun yıllar terör olaylarıyla anılan ve çatışmaların yaşandığı Çukurca dağları, çözüm sürecinin meyvelerini vermeye başlamasıyla farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bölgedeki huzur ortamından yararlanan Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü üyeleri, Hakkari'ye bir haftalık gezi programı düzenledi.

Hakkari ve ilçelerindeki birçok yerleşim yerini gezen grup, Çukurca ilçesindeki bin 700 rakımlı Han Yaylası'nda 2 günlük kamp kurdu. Gerekli izinleri alan grup, ardından bölgedeki zirvelerde paramotorla yaklaşık 3 bin 600 metre yüksekliğe çıkarak, havadan görüntü çekti. Kenti ziyaret eden grup, gidilmesi güç noktalarda yamaç paraşütü yaparak, bölgede konaklama imkanı buldu. Grup, gezi sırasında bölgede çektikleri görüntü ve fotoğrafları, düzenleyecekleri bir sergiyle paylaşmayı planlıyor. Kulüp Başkanı Arslan Hamza Algül, AA muhabirine, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin unutulan güzelliklerini görmek için, Türkiye'nin bir ucundan Hakkari'ye geldiklerini belirtti.

Bir haftalık gezi süresince Şırnak, Beytüşşebap, Kato Dağı, Feraşin Vadisi, Sat Dağları, Cilo Dağı ve Kazan Vadisi gibi gidilmesi güç yerlere gittiklerini belirten Algül, buraları havadan görüntüleme imkanı bulduklarını dile getirdi. Algül, "Buraları yeni yeni keşfetmenin büyük heyecanını yaşıyoruz. Çözüm sürecinin etkisini de hissediyoruz. Bu sayede bölgedeki karlı dorukları, ovaları, akarsuları, şelaleleri ve su kaynaklarını havadan görüntüleme imkanı bulduk. Bu bizim için ayrı bir güzellik oldu" dedi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hakkari Çukurca'da 142 daireli apartmanların temeli atıldı
  • 16.08.2018 08:47

Hakkari Çukurca'da 142 daireli apartmanların temeli atıldı

Hakkari'nin Çukurca ilçesi 22 Evler Mahallesi'nde yapılacak toplam 142 daireli a ...

Hakkari dağlarında paraşüt keyfi
  • 11.07.2014 12:21

Hakkari dağlarında paraşüt keyfi

Tekirdağ'dan Hakkari'ye gelen bir grup, uzun yıllar çatışmaların yaşandığı dağla ...