maritbet girişmaritbet
Gezilecek en iyi ücretsiz müzeler!

Gezilecek en iyi ücretsiz müzeler!

Seyahat severlere sıra dışı bilgiler veren Prontotourblog, dünyada görülmesi gereken ücretsiz müzeleri belirledi…

Müzeler, yapılan seyahatlerde gezilen şehirlerin en ilgi çekici ve görülmeye layık olan yerlerindendir. Ayrıca müze ziyaretleri bir şehri ve bir kültürü tanımanın da en güzel yollarından bir tanesidir. Seyahat ön rehberiniz Prontotourblog, dünyanın dört bir tarafına yapmış olduğunuz seyahatlerde ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz ve mutlaka görülmesi gereken en önemli müzeleri sizler için bir araya getirdi;

BRITISH MUSEUM, LONDRA

british museum

1753 yılında kurulan British Museum, dünyanın eneski ve en büyük müzelerinden biri. Sekiz milyonun üzerinde bir koleksiyona sahip olan müzede eski çağ uygarlıkları, sikkeler, çizim ve sanat eserleri bölümleri bulunuyor. Reşit taşı, Asur kabartmaları, gemi mezarlığı ve 4 bin yıllık paralar müzenin en önemli eserleri arasında yer alıyor. Anadolu topraklarına ait birçok tarihi eserin yer aldığı müzeyi Londra'da ücretsiz ziyaret edebiliyorsunuz.

LOUVRE MÜZESİ, PARİS

louvre müzesi

Dünyanın en ünlü müzelerinden biri olan Louvre, her ayın ilk pazar günü ücretsiz ziyaret edilebiliyor. Da Vinci Şifresi kitabından sonra popülaritesini iyice arttıran Paris'teki bu müzede 35 bin sanat eseri bulunuyor. Bu sanat eserlerinin içerisinde en önemli olanı ise Mona Lisa tablosu.

ÇİN ULUSAL MÜZESİ, BEIJING

Tiananmen Meydanı yakınında bulunan Çin Ulusal Müzesi 200 bin metrekarelik bir alana sahip. Ücretsiz gezebileceğiniz müzenin içerisinde 1 milyon 200 bin sanat eseri yer alıyor. 1912 yılında kurulmuş olan bu müzede 48 sanat galerisi, hediyelik eşya dükkanları, sinema salonu, restoranlar ve kitapevleri bulunuyor. Birçok Buda heykelinin bulunduğu müzenin en ilginç eserlerinden biri ise dünyanın ilk buzdolabı diyebileceğimiz taştan oyulma bir sandık.

DOĞAL TARİH MÜZESİ, NEW YORK

New York'ta bulunan Doğal Tarih Müzesi'nde doğal yaşama dair 32 milyon eser bulunuyor. Dev dinazorlar, köpek balıkları, mamutlar, canlı kelebekler, üç boyutlu doğa hayatı canlandırmaları, dev ağaç gövdeleri başta olmak üzere doğa hayatına dair aklınıza ne gelirse bu müzede görmeniz mümkün. Ben Stiller'in ‘'Müzede Bir Gece'' filminin geçtiği yer olan müze'nin ücretli ve ücretsiz gezilebilecek bölümleri bulunuyor.

VATİKAN MÜZESİ, VATİKAN

Vatikan müzesinin koleksiyonunda dünyaca ünlü heykeller ve Rönesans sanatının ünlü sanatçıları Michelangelo, Leonardo da Vinci ve Raphael gibi isimlerin başyapıtları sergileniyor. 1503 yılında Julius II tarafından oluşturulan müzeye her yeni papa döneminde çok önemli sanat eserleri kazandırılmış. Müze kompleksinin en dikkat çeken noktaları Sistine Şapeli ve Raphael'in odalarıdır. Vatikan Müzesi'ni her ayın son pazar günü ücret ödemeden dolaşabiliyorsunuz.

METROPOLITAN SANAT MÜZESİ, NEW YORK

metropolitan

Dünyanın en geniş koleksiyonlarından birine sahip olan Metropolitan Sanat Müzesi'nde yaklaşık 2 milyon sanat eseri bulunuyor. 19. yüzyıldan bu yana dünyadaki çok çeşitli medeniyetlere ait sanat eserleri bu müzede toplanmış. 17 dönümlük bir alana yayılan müzede Eski Mısır'dan Ortaçağ eserlerine, İslam dünyasından Uzakdoğu kültürüne kadar çok geniş yelpazede önemli sanat eserleri sergileniyor. Müzeye giriş aslında ücretsiz fakat ziyaretçilerden belli miktarda bağış yapmaları isteniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gezilecek en iyi ücretsiz müzeler!
  • 10.06.2015 15:19

Gezilecek en iyi ücretsiz müzeler!

Seyahat severlere sıra dışı bilgiler veren Prontotourblog, dünyada görülmesi ger ...