maritbet girişmaritbet
Fiyapı, ada satın aldı, 5 bin yataklı otel yapacak

Fiyapı, ada satın aldı, 5 bin yataklı otel yapacak

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından FİYAPI, İzmir Dikilide’ ki 400 bin metrekarelik Türkiye’nin tek imarlı adası Garip Adayı satın aldı. FİYAPI, adayı Fi-Island adıyla turizme kazandıracak

 

FİYAPI, inşaat sektöründen sonra turizmde de dev bir projeye imza atmanın haklı gururunu yaşıyor…
İzmir Dikili'deki Türkiye'nin tek imarlı adası olan Garip Ada'yı satın alan ve adaya Fi-İsland adını veren FİYAPI, ada üzerinde 5 yıldızlı otel inşa edecek..
 
FİYAPI'nın 5000 yataklı 5 yıldızlı otel inşa edeceği toplam yüzölçümü 400 bin metrekare olan adada ticari ve sosyal alanlarla birlikte toplam 200 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor. Bölgede kaplıca suyu olması nedeniyle otel sağlık turizmine de hizmet verecek ve yılın 9 ayı açık olacak. Futbol sahalarının bulunacağı adada, futbol kulüpleri de kamp yapabilecek.
 
OTELİN İŞLETMESİNİ Fİ-TURİZM YAPACAK
İşletmesi Fi-Turizm AŞ tarafından yapılacak otele 150 bin ziyaretçi gelmesi hedefleniyor. Otele gelen ziyaretçilerin transferleri yine talebe göre Fi-Turizm bünyesinde bulunan özel uçak, helikopter ve otobüslerle yapılacak.
 
350 milyon dolarlık yatırım
FİYAPI tarafından 30 milyon dolara satın alınan Adanın üzerinde yapılacak yatırım için 350 milyon dolarlık bir kaynak kullanılacak. Adanın alımında hiçbir şekilde kredi kullanmayan FİYAPI yapılacak yatırımla ilgili de kredi kullanmayacak ve bu yatırımı tamamen kendi özkaynakları ile gerçekleştirecek.
 
'Turizmde de fark yaratmak istiyoruz'
FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, ‘'Bizim esas uzmanlık alanımız toplu konut. Bu projeye girme nedenimiz ise inşaatta yarattığımız farklılığı turizmde de yaratacağımıza inanmış olmamız. Bu proje bize çok cazip geldi. Tamamen alışılmışın dışında farklı bir konsept oluşturacağız ve bu yeni konseptle yılda 150 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz''dedi.''Adayı alırken hiçbir bankadan kredi kullanmadıklarını belirten İnan, projenin inşasında da kredi kullanmayacaklarını, tamamen kendi öz kaynakları ile bu projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Ege Denizi kıyılarına 880 metre mesafedeki ada, Akdeniz bitki örtüsüne sahip, çam, zeytin ağacı ve makilerden oluşuyor.
Yaklaşık 4 kilometre kıyı şeridine, olağanüstü sualtı güzelliklerine sahip son derece temiz berrak ve turkuaz rengi bir denizle çevrili olan adada, değişik özelliklere sahip çok sayıda koy bulunuyor.
 
2013'te hizmete girecek
Ada yazın doğal korunak görevi gören muhteşem koylarına gelen irili ufaklı bir çok tekneye de ev sahipliği yapıyor.Ada,kolay erişim olanakları, uygun iklimi, kıyı,deniz ve topografik özellikleri, olağanüstü güzellikteki koyları ve bitki örtüsü ile huzur ve sakinliğin sembolü durumunda.
Garip adayı alarak konut sektöründe ki başarısını turizme de taşıyan FİYAPI, 350 milyon dolara mal olacak tesisi 2013 sezonunda hizmete açacak.
  • Etiketler:

Yorum Yaz