maritbet girişmaritbet
Eyüp turizmi mobil ile güçleniyor projesi tanıtıldı!

Eyüp turizmi mobil ile güçleniyor projesi tanıtıldı!

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Eyüp Belediyesi liderliğinde sürdürülen Eyüp Turizmi Mobil ile Güçleniyor projesi kapsamında geliştirilen Eyüp Mobil uygulaması, 9 Mayıs Perşembe günü, Eyüp Nikah ve Kültür Sarayı’nda düzenlenen etkinlik ile tanıtıldı

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili'nin açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte Arttırılmış Gerçeklik (AugmentedReality, AR) uygulaması büyük ilgi gördü.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Mobil projesi kapsamında ilçede yer alan kültür ve inanç turizmi açısından önemli yerlerin dokümantasyonlarının çıkarıldığını ve interaktif ortama göre uyarlandığını belirtirken; İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Eyüp Mobil uygulamasının, bir bölgenin kültürel değerlerini ilgi uyandıracak şekilde tanıtması açısından etkili bir çalışma olduğunu belirtti. 

Cülus Yolu'nda padişahın kılıç kuşanma merasimini konu alan animasyon film canlandırması ve Eyüp Sultan Camii'sinde sabah namazı görüntüsü, Artırılmış Gerçeklik uygulaması ile sunuldu. Sanal objelerin dolaylı bir yolla gerçek dünya ile etkileşimli bir şekilde görüntülenmesini sağlayan bu teknoloji, etkinliğe katılan tüm misafirler tarafından beğeni kazandı.Arttırılmış gerçeklik uygulamasının yer alacağı bilgilendirme panelleri Eyüp ilçesi sınırları içinde üç farklı bölgeye yerleştirilecek. 

Programda, projenin bir diğer çıktısı olan kioskların da tanıtımı yapıldı. Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde hazırlanan kiosklar Eyüp için önem arz eden tarihi mekanların önüne kurulacak. Proje kapsamında geliştirilen mobil uygulamada ise kullanıcılar, Eyüp'te yer alan tüm tarihi ve kültürel mekanlar hakkında bilgiye ulaşabiliyor, 3D sanal tur ile bu yerleri gezebiliyor ve hepsinden önemlisi Eyüp'ü gezmek için ayıracağı süreyi kendisi belirleyip, Eyüp Mobil'in kendisi için bir keşif rotası planlamasını isteyebiliyor. Uygulamaya, Eyüp Mobil Ofis'ten temin edilebilen özel cihazlardan ulaşılabileceği gibi AppStore ve Google Play'den kişisel akıllı telefon veya tablete indirilerek de programa giriş yapılabiliyor.  

Eyüp Mobil ile turizme teknolojik uyumu sağlayacak olan projede hedeflenen, tarihi yarımadanın yüksek turizm potansiyelinin Eyüp'e entegre edilmesi. Proje kapsamında geliştirilen Eyüp Mobil uygulamasında mobil cihaz, telefon ve tabletlerin kullanılması ile turistlerin, Eyüp ilçesine ayırmış oldukları süreyi daha verimli geçirmelerinin sağlanması ve ilçenin tüm tarihi, kültürel değerlerinin tanıtılması amaçlanıyor.

**İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Eyüp Turizmi Mobil ile Güçleniyor”Projesi kapsamında hazırlanan bu yayının içeriği İstanbul Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığı'nın görüşlerini yansıtmamakta olup, içerikle ilgili tek sorumluluk Eyüp Belediyesi'ne aittir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul, Avrupa’nın en çok yatırım çeken dördüncü kenti oldu!
  • 06.05.2022 11:08

İstanbul, Avrupa’nın en çok yatırım çeken dördüncü kenti oldu!

İstanbul, bu yılın ilk çeyreğinde, Londra, Paris ve Berlin’in ardından Avrupa’da ...

Cülus töreni nasıl yapılır?
  • 17.02.2015 14:55

Cülus töreni nasıl yapılır?

Padişahların tahta çıkma merasimi olarak bilinen cülus töreni, Eyüp Belediyesi t ...

Silahtarağa Tüneli 2018 sonunda hazır
  • 04.06.2018 10:39

Silahtarağa Tüneli 2018 sonunda hazır

Eyüpsultan Belediyesi ve İBB'nin ile ortaklaşa yürüttüğü Silahtarağa Tüneli'nin ...

Eyüp Sultan ile Haliç'in bağlantısı yeniden kurulacak!
  • 11.04.2017 13:31

Eyüp Sultan ile Haliç'in bağlantısı yeniden kurulacak!

Eyüp Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi'nde yapılan oylama s ...

Beyaz yakalılar bu ilçeleri tercih etmeye başladı
  • 06.04.2017 11:26

Beyaz yakalılar bu ilçeleri tercih etmeye başladı

Beyaz yakalılar Ümraniye, Pendik, Küçükçekmece, Maltepe, Esenyurt, Başakşehir, S ...

Belediye ekipleri Halit Paşa Konağı’nı yıktı
  • 20.07.2016 17:06

Belediye ekipleri Halit Paşa Konağı’nı yıktı

Eyüp Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin Eyüp Sultan'daki bulu ...