maritbet girişmaritbet
Ever Turizm ve Wyndham Hotel Group, Türkiye'ye 30 yeni otel açacak!

Ever Turizm ve Wyndham Hotel Group, Türkiye'ye 30 yeni otel açacak!

Dünyanın önde gelen zincir otelleriyle yatırım ve işletmecilik alanında ortak projelere imza atan Ever Turizm, Wyndham Hotel Group işbirliği ile 30 yeni otel açacak

Dünyanın önde gelen zincir otelleriyle yatırım ve işletmecilik alanında ortak projelere imza atan Ever Turizm, Wyndham Hotel Group işbirliği ile 30 yeni otel açacak. Dört yıldızlı Ramada Encore markası için yapılan anlaşma kapsamında Türkiye'deki ilk otel, İzmir Balçova'da hayata geçiyor. 10 yıl içinde işletecekleri otel sayısını 33, yatak kapasitesini ise 5000'e çıkarmayı hedefleyen Ever Turizm, 30 yeni Ramada Encore için 320 milyon Euro'luk yatırım yapmayı öngörüyor

Otelcilik sektörüne, 2006 yılında Ankara'daki Mega Residence Hotel ile adım atan  Ever Turizm, Türkiye pazarına kazandırdıkları Ramada Encore markasıyla bu sektörde büyüme kararı aldı. Yatırım ve işletmecilik alanında dünyanın en büyük otel zincirleriyle işbirliklerine imza atan Ever Turizm, Wyndham Hotel Group ile 10 yılda 30 Ramada Encore açmak için anlaşma imzaladı.

Wyndham Hotel Group ile ilk olarak 2012 yılında İzmir'de Ege Park Balçova'nın içindeki 22 katlı binayı otele dönüştürmek için bir araya geldiklerinden bahseden Ever Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü, "O günkü birlikteliğimiz, bugünkü işbirliğinin temellerini oluşturdu. Ramada Encore İzmir ile ilk adımını attığımız anlaşma kapsamında 2023'e kadar 30 otel açacağız" dedi.

Tadilatı için 25 milyon TL harcandı

107 milyon Euro'luk bir yatırımın parçası olan Ramada Encore İzmir'in tadilatı için 25 milyon TL harcadıklarını dile getiren Selen Ersü, "40 yıllığına kiraladığımız ve İzmir'in en yüksek yapılarından olan otelimiz, 400 yatak kapasitesine sahip" şeklinde konuştu. Ersü, ayrıca Ramada Encore İzmir'in, çevre dostu binalara verilen Leed sertifikasını almaya hak kazandığını ve açacakları diğer tüm Ramada Encore'ların bu sertifikaya sahip olacağını belirtti.

Yeni otellere uygun lokasyonlarda arsa, kaba inşaatı bitmiş bina ve otel için tasarlanmış yapıları kiralamak için araştırma yaptıklarından söz eden Ersü, Ramada Encore için turizm, sanayi ve ticaretin aktif olduğu şehirlere yönelmeyi planladıklarını belirtti.

Maliyetleri kontrol etmek mümkün

Ramada Encore ile hedef kitlelerinin gerek turistik gerek iş için sık seyahat edenlerden oluştuğunu kaydeden Ersü, "Ramada Encore markası, 5 yıldızlı otel kalitesini ve konforunu, konuklama maliyetlerini orta segmentte tutan bir konsepte sahip. Bu konsept, büyümek isteyen ama maliyetlerini kontrol altında tutmak zorunda olan işletmeler ve yöneticileri, aynı zamanda uygun fiyata konaklamak isteyen turistlere büyük avantaj sağlayacak" dedi.

2 yılda 4 yeni otel

Selen Ersü, 2023 yılına kadar Türkiye'de işletmeye alacakları otel sayısının 33, yatak kapasitesinin ise 5000'e ulaşmasını hedeflediklerini de söyledi. 2013 yılı tamamlanmadan, İstanbul Avrupa yakasında bir otel projesi için imza atacaklarının altını çizen Ersü, "Bu otel 2014'te hayata geçecek. Devamında ise İzmit, Samsun ve Çanakkale'de üç ayrı konseptte oteli, 2015 yılında hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

"Anadolu'ya yöneleceğiz"

2016 – 2023 hedefleri arasında potansiyeli olan Anadolu'daki şehirler olduğunu belirten Ersü, "Ever Turizm olarak yeni otel projelerimiz için Anadolu'ya yöneleceğiz. Şanlıurfa, Gaziantep, Çorum, Tekirdağ, Kayseri, Hatay, Eskişehir, İzmir – Aliağa, Sinop, Konya, Ordu, Van ve Malatya planlarımız arasındaki şehirlerden bazıları" diye konuştu.   

"Türkiye bizim için üç büyük pazardan biri"

67 ülkede, 7.410 otel ve 635 bin 100 oda ile hizmet veren dünyanın en büyük otel zincirlerinde olan Wyndham Hotel Group CEO'su Eric Danziger işbirliğine yönelik "Türkiye'deki ilk Ramada Encore'u açtığımız için büyük heyecan duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu kavramı ülke geneline yaymak için sabırsızlanıyoruz" diyerek heyecanını belirten Danziger, sözlerini şöyle tamamladı: "Seyahat eden çalışanlar için sade, rahat ve konforlu hizmet veren Ramada Encore'un, Avrupa ve Asya'da popüler olacağından eminiz."

Wyndham Hotel Group adına Türkiye'yi dünyadaki üç büyük pazardan biri olarak gördüklerini ve Ramada Encore İzmir ile her geçen gün daha da büyüyerek, portföylerini genişlettiklerinden de bahseden Eric Danziger, "Türkiye'de Wyndham Hotels and Resorts isimli üç lüks otelimizin yanı sıra, bir orta segment TRYP Wyndham ve İstanbul, Ankara, Antalya, Bodrum, İzmit, Kahramanmaraş ve Malatya'da 17 tane Ramada otelimiz yer alıyor" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Wyndham'ın en yeni markası, ECHO Suites Extended Stay by Wyndham oldu
  • 12.11.2022 12:51

Wyndham'ın en yeni markası, ECHO Suites Extended Stay by Wyndham oldu

95’in üzerinde ülkede bulunan yaklaşık 9 bin 100 oteliyle dünyanın franchise ver ...

Wyndham’ın son ortağı Hiper GY oldu
  • 12.06.2015 17:04

Wyndham’ın son ortağı Hiper GY oldu

Hiper Gayrimenkul, Esenyurt’ta geliştirdiği konut, çarşı ve otelden oluşan karma ...

Kuşadası’na 180 milyon TL’lik tatil adası!
  • 11.06.2015 13:43

Kuşadası’na 180 milyon TL’lik tatil adası!

Wyndham Hotel Group “Türkiye bizim için çok önemli bir turizm destinasyonu” ...

Hampton by Hilton Kocaeli'ye Ever Group imzasıyla geliyor
  • 09.01.2014 13:44

Hampton by Hilton Kocaeli'ye Ever Group imzasıyla geliyor

Ever Group, dünyanın en büyük otel zincirlerinden Hilton Worldwide ile Türkiye’d ...

Ever Turizm ve Wyndham Hotel Group, Türkiye'ye 30 yeni otel açacak!
  • 04.10.2013 10:31

Ever Turizm ve Wyndham Hotel Group, Türkiye'ye 30 yeni otel açacak!

Dünyanın önde gelen zincir otelleriyle yatırım ve işletmecilik alanında ortak pr ...

Ever Turizm ve Wyndham Hotel Group İstanbul’da 30 otel açacak!
  • 03.10.2013 16:59

Ever Turizm ve Wyndham Hotel Group İstanbul’da 30 otel açacak!

Dünyanın önde gelen zincir otelleriyle yatırım ve işletmecilik alanında ortak pr ...