maritbet girişmaritbet
ETS, Kıbrıs' ta Lara Park Otelin temelini attı

ETS, Kıbrıs' ta Lara Park Otelin temelini attı

ETS Group 140 milyon dolarlık yatırımla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lara Park bölgesine 2000 yatak kapasiteli otelin temelini attı

 

ETS Group 140 milyon dolarlık yatırımla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lara Park bölgesine 2000 yatak kapasiteli otelin temelini attı. Törene, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Türkiye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milletvekili Murat Başesgioğlu, KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst katıldı.
ETS Group Başkanı Murat Ersoy, 2004 yılında Türkiye'den KKTC'ye uçuş yapan ilk özel havayolu şirketinin Atlasjet olduğunu belirterek, “Havayolu ile başlayan yatırımlarımız o dönemden bu döneme büyüyerek devam ediyor. KKTC'ye 22 bin turist ile en çok turist getiren şirketiz. Bu otel 2013 yılında açıldığında bu sayı 65 bin olacak. 25 bini bu otele, 40 bini diğer otellere olacak” dedi.


ETS Group'un kendi içinde ayrı şirketlere ayrıldığını kaydeden Ersoy, “Bu yatırımı bu bölgede tecrübeli olan Lamer Otelleri ile kurduğumuz şirketle yapıyoruz. 2006 yılından önce başlayan ortaklığımız yeni yatırımların yanı sıra o şirkette çalışan eşimle tanışmama da vesile oldu” dedi.

Uluslararası işletmeci
Tesisin planını uluslararası otel zincirlerinin standart ve mimari ölçülerine göre yapacaklarını ifade eden Ersoy, “Amacımız bu otelde uluslararası bir zincirden franchise alabilmek. Üç yıl içinde KKTC'de ambargo sorunu bitecektir. Biz de Marriot, Sheraton, Hilton, Le Meridien gibi uluslararası bir zincirle anlaşma yapmayı planlıyoruz. Şu anda KKTC'nin en büyük oteli olacak” diye konuştu.

Ersoy, Kıbrıs Türk Havayolları'nın (KTHY) satın alınmasına ilişkin olarak şunları söyledi:
“KTHY'nin ismini kullanarak Atlasjet'in yanında yeni bir marka oluşturacağız. Tüm uçaklarımızın bakımını KKTC'de KTHY'ye ait hangarda yapacağız. Seneye filomuz 15 uçağa ulaşacak.”
Atlasjet, Etstur, Didimtur, Voyage Otelleri gibi şirketlere sahip olan ETS Group'un 4 bine yakın çalışanla 2009'da 500 milyon dolarlık ciro yaptığını bildiren Ersoy, “Bu yıl hedef 850 milyon TL. Yeni otelle 600 kişiye daha iş sağlayacağız” dedi.
 
 140 milyon dolarlık yatırım
-  2000 yatak kapasitesiye KKTC'nin en büyük 5 yıldızlı oteli olacak.
-  İlk aşama olan 1500 yataklı bölüm Mart 2013'te bitecek.
-  Geri kalan 500 yataklı bölüm 2015'te tamamlanacak.
-  Toplam yatırım tutarı 140 milyon dolar.
-  Yıllık konuk ağırlama kapasitesi 45 bin kişi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz