maritbet girişmaritbet
Ertuğrul Günay ve Mustafa Demir, Dünya Turizm Günü’nde bir araya geldi!

Ertuğrul Günay ve Mustafa Demir, Dünya Turizm Günü’nde bir araya geldi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile beraber Dünya Turizm Günü çerçevesinde Akgün Otel’de düzenlenen yemeğe katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile beraber Dünya Turizm Günü çerçevesinde Akgün Otel'de düzenlenen yemeğe katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile beraber Dünya Turizm Günü çerçevesinde Akgün Otel'de düzenlenen yemeğe katıldı. Yemekte konuşan Başkan Demir, otel değerlendirme siteleri ile işbirliğine gidileceğini açıkladı.

TUROB tarafından düzenlenen ve turizm camiasını buluşturan yemekte Bakan Günay ve Başkan Demir'in yanı sıra, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, TYD Başkanı Turgut Gür, TUREB Başkanı Şerif Yenen, İstanbul Turizm Atölyesi Direktörü Tülin Ersöz ve TUROB üyeleri ile çok sayıda turizmci yer aldı.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından ilk kez 1979 yılında kabul edilerek kutlanmaya başlanan, ülkemizde ise 2002 yılından beri kutlanan “Dünya Turizm Günü” kapsamında düzenlenen yemekte konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, otel değerlendirme siteleri ile işbirliğine gitme kararı alındığını açıkladı. Başkan Demir, müşterilerden şikayet alan otellerde inceleme yapılacağını söyledi

Turizm ile ilgili çalışmalarını anlatan Başkan Demir, Fatih'in üçte birini yayalaştırdıklarını ve tarihi binaların dış cephelerini yenilediklerini belirterek, hizmet kalitesinin arttırılması ve müşteri memnuniyetinin sağlanması için Tripadvisor gibi internet siteleri ile ortak çalışmaya imza attıklarını ifade etti

Başkan Demir, "Fatih'in üçte birini yayalaştırdık. Ve bu çalışmaların önemli bir kısmında doğal taşlar kullandık. Bunun dışında dış cephe çalışmalarını yaptık. Aksaray'dan Divan'a kadar bütün binaların dış cephelerini yeniledik. Sadece yüzde 5'lik bir kısım kaldı. Onu da bitirmek üzereyiz. İnternet üzerinden rezervasyon yapılan müşteri yorumlarının yapıldığı internet siteleriyle işbirliği yaptık. Otellerle ilgili şikayet gelmesi durumunda sabahında bizim masamıza rapor olarak gelecek. Gerekli işlemleri yapacağız” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise geçtiğimiz yıl Türkiye'ye gelen turist sayısının 30 milyonu aştığını hatırlatarak, “Hedefimiz Cumhuriyet'in 100. Yılında belki 10 yıl kadar olan sürede bu rakamı 50 milyon ziyaretçi, asgari 50 milyar dolar, dünya ortalamasının üzerinde, gelire ulaştırmak. Yapabilir miyiz? Yapabiliriz gibi geliyor bana" şeklinde konuştu.

İstanbul'un yeryüzünde eşi benzeri olmayan bir şehir olduğuna işaret eden Bakan Günay, İstanbul'a karşı geçmişten günümüze devam eden büyük yanlış, ihmal ve eksiklikler olduğunu söyledi. “İstanbul'da biraz rant hırsımızı gemlememiz, tarih bilincimizi yükseltmemiz gerekiyor” diyen Bakan Günay, “Bunu hepinizden rica ediyorum. Çünkü; Bu alanda bir kamuoyu desteğine, duyarlılığına, kampanyasına ihtiyacımız olduğunu her zaman söyledim. Söylemeye de devam edeceğim. İstanbul'a karşı hepimiz bireysel arayışlarımızı, hırslarımızı, zenginlik kaygılarımızı ikinci plana çekip, İstanbul saygımızı, tarih bilincimizi, yukarı çıkarmak zorundayız” diye konuştu.

Son dönemde bunun başarılmaya başlandığını aktaran Günay ayrıca, “Bir yandan da sülieti rahatsız edilen, sülietiyle yarışılan, nerdeyse olumsuz bir yarışmaya giren yeni mekanlar da var. Bu alanlarda dikkatli olmamız gerekiyor. Ne yazık ki geçmişte bizim bakanlığımız dahil olmak üzere bu alanda yapılan yanlışlar var. Bundan dönmemiz gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor
  • 13.07.2022 09:29

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen "Bilim Merkezi ve Planetaryu ...

Turizmciler 2022'den umutlu!
  • 20.12.2021 15:55

Turizmciler 2022'den umutlu!

Turizmciler 2022'nin ülke turizmi açısından iyi bir yıl olacağı yönündeki görüşl ...

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak
  • 13.07.2021 11:01

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, elektrikli otobüslerin Türkiye ...

“Yalı Kafe’nin yerine yapılacak proje herkesi mutlu edecek”
  • 23.09.2020 09:13

“Yalı Kafe’nin yerine yapılacak proje herkesi mutlu edecek”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atakum ilçesinde bulunan Yalı ...

Tarihi Yarımada ihya ediliyor
  • 04.12.2017 11:49

Tarihi Yarımada ihya ediliyor

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih'te 2005 yılından bu yana 320 tarihi ...

Mustafa Demir: Ev pansiyonculuğu kayıtdışı yapılıyor!
  • 04.10.2016 17:56

Mustafa Demir: Ev pansiyonculuğu kayıtdışı yapılıyor!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, günlük kiralık evler konusunda bir basın t ...