maritbet girişmaritbet
Erdal Acar'ın Asmalımescit'te otel açma hayali suya düştü

Erdal Acar'ın Asmalımescit'te otel açma hayali suya düştü

Asmalımescit'te, 75 milyon dolar maliyetle ortağı Ayhan Kurt'la birlikte Palazzo Donizetti adlı butik bir otel açacaklarını söyleyen işadamı Erdal Acar'ın ortaklığı başlamadan bitti


Kaynak: Kezban Gebetaş / Hürriyet Emlak

Asmalımescit'te, 75 milyon dolar maliyetle ortağı Ayhan Kurt'la birlikte Palazzo Donizetti adlı butik bir otel açacaklarını söyleyen işadamı Erdal Acar'ın ortaklığı başlamadan bitti. Öğrendiğimize göre başlangıçta oteli Erdal Acar'la birlikte açma kararı alan Ayhan Kurt, fiyat konusunda anlaşamayınca oteli tek başına açtı.


Beykoz'da yaptığı Acarkent konutlarıyla bilinen işadamı Erdal Acar'ın Beyoğlu-Asmalımescit'te otel açma hayali çabuk bitti. Takip edenler hatırlayacaktır Acar, son günlerde ortağıyla birlikte Asmalımescit'te butik bir otel yatırımına giriştiği yollu haberlerle gündeme gelmişti. İşadamı Ayhan Kurt‘la Kıbrıs'ta ortak otel ve casino alan Acar, son dönemlerin en popüler eğlence mekanlarından biri olan Asmalımescit'te, tarihi bir binayı satın alarak hizmete sokacaklarını dile getirmişti. Palazzo Donizetti adlı otel için 75 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Acar, otelin altında bir de gece kulübü açacağını belirtmişti.

Nitekim otel yakın zamanda hizmete girdi. Kamuoyu ve biz de dahil olmak üzere Acar'ı otelin ortağı olarak biliyorduk. Fakat gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı. Meğer Acar'la Kurt'un Asmalımescit'teki ortaklığı başlamadan bitmiş. Öğrendiğimize göre açacağı otele başlangıçta Erdal Acar'ı ortak etme kararı alan işadamı Ayhan Kurt, fiyatta anlaşamayınca Erdal Acar'la ortaklığı bitirerek oteli tek başına açma kararı almış.

60 milyon dolar istedi
Hemen bir parantez açalım, turizm sektöründe faaliyet gösteren Ayhan Kurt'un Kıbrıs'ta otelleri Rusya'da ise cazinoları bulunuyor. Kurt, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlu Mert Çiller'e Tepebaşı'ndaki Pera Roze adlı oteli satan kişi aynı zamanda.

Ayhan Kurt'un Erdal Acar'la olan ortaklığına dönersek; konuşulanlara göre Ayhan Kurt, otele ortaklık için Erdal Acar'dan 60 milyon dolar istemiş, Acar da bunu kabul etmediği için ortaklıktan vazgeçmiş. Otelin altına açacağı gece kulübüyle "Taksim'i sallayacağım" diyen Erdal Acar'ın bu projesi de ortaklık bozulunca iptal olmuş.

Kurt Asmalı'da yeni otel daha açacak
Kısa bir süre önce hizmete giren Palazzo Donizetti Hotel, dört yıldızlı olarak hizmet veriyor. Gösterişli mimarisiyle dikkat çeken otel, toplam 9 kattan oluşuyor. 84 oda 110 yataklı kapasiteli, otelde 6 suit oda var. Bu konuyla ilgili olarak Erdal Acar'ın birkaç kez aradık fakat bize yurtdışında olduğunu söyledikleri için kendisine ulaşamadık.
Asmalımescit'te Erdal Acar'la birlikte otel açmaktan vazgeçen Ayhan Kurt ise, semtte tek başına yeni bir otel daha yapmaya hazırlanıyor. Öğrendiğimize göre Asmalımescit girişinde, Pera Palas otelinin tam karşısındaki bulunan popüler meyhanelerden Kokosh'un bulunduğu binayı satın alan Kurt, burada 2011'de butik bir otel yapacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz