maritbet girişmaritbet
Ege’nin incisi termal otellerle sağlık turizminin başkenti olacak

Ege’nin incisi termal otellerle sağlık turizminin başkenti olacak

İnciraltı'ndaki 670 hektarlık alan, mutlaka, bu ilin sosyal, kültürel, sanat olaylarına altyapı oluşturacak sağlık turizminin merkezi olacak

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden İzmir, EXPO 2020 için planlanan İnciraltı'na termal oteller zinciri de dahil sağlık merkezi yatırımlarını hayata geçirerek bu alanda merkez olacağı bildirildi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin EXPO 2020 adaylığında İnciraltı'nın sağlık merkezi olması yönünde çalışmalar yapıldığını, ilin EXPO yarışını kaybettiğini ancak bu faaliyetlerden geri kalınmayacağını ifade etti.

EXPO'nun kazanılmasının kentin sağlık merkezi olma yönündeki çalışmalara hız katacağını dile getiren Toprak, "O bir sinerji getirecek, katkı sağlayacaktı. Ama o yarışı kaybettik. İzmir, sadece EXPO'yla var değil. İzmir, İnciraltı'yla ilgili hiçbir şekilde oranın turizmbölgesi olarak kullanılması, oteller bölgesi olması, sağlık turizmi merkezi olması, oradaki Agamemnon kaplıca suyunun kullanılması hedefinden geri durması asla mümkün değil. O konudaki çalışmalar devam ediyor" dedi.

Termal oteller zinciri

İnciraltı'yla ilgili imar planı çalışmasının olduğunu kaydeden Vali Toprak, şöyle konuştu:
"İnciraltı'ndaki 670 hektarlık alan, mutlaka bu ilin sosyal, kültürel, sanat olaylarına altyapı oluşturacak sağlık turizminin merkezi olacak. O konuda sağlık serbest bölgesini, sağlık alanındaki altyapıyı, termal oteller zincirini de içerecek. Bunun takibini yapıyoruz. Onun dışında çok söz söyleyen var. Karşı olanlar var. 'Sadece kültür, sanat merkezi olsun, yeşil alan olarak kalsın' diyenler var. Tam bir görüş birliği yok. Şu anda önümüzde imar planı var. O planın uygulanması noktasında da Büyükşehir Belediyesi ve Balçova belediyelerine verilmiş yetki var. Bu manada bekleyeceğiz ve göreceğiz. İzmir'de bu işler çok tartışmalı ve uzun vadeli geçiyor. Bize kaybettiren o. Biran önce karar verilmeli, uygulamaya geçilmeli ama biraz fazla tartışıyoruz. Tartışmanın sonunda çözüm önermediğimiz için zaman çok hızlı akıp gidiyor ve gecikiyoruz.

Temel yaklaşım, oranın İzmir'in tüm turizm altyapısını güçlendirecek, yeni bir turizm destinasyonu oluşturacak, sağlık turizmini de öngörecek, bunun termal suyla birlikte desteklenecek, otelleri de içerecek şekilde dizayn edecek uygulamadır."

200-250 hektar hazineye ait

İnciraltı'ndaki bölgenin yaklaşık 200-250 hektarlık kısmının hazineye ait olduğunu, onun dışındaki bölümlerin ise 3'ncü ve özel kişilere ait alanlar olduğunu anlatan Toprak, "İmar planı var ama imar planının alt ölçekli plan uygulamalarına mutlaka büyükşehir ve Balçova belediyesinin de görüşmeleri ve çalışmaları çerçevesinde şekillenecek. Uzun süreçli bir yol diye düşünüyorum" dedi. 

 "Tartışmaların çok olduğu yerde ittifak edilemiyor" diyen Toprak,  "O da zaman kaybettiriyor. Doğru işi kısa sürede noktalandırmamız lazım. Mülkiyet sahiplerinin de o mülkiyetinin nasıl değerlendirileceği, bu plan çerçevesinde onların nasıl öngörüsü taleplerinin olduğunu, bu talep karşısında belediyelerinin detay imar düzenlemelerindeki görüşünün ve yaklaşımının ne olacağı bunlar biraz da konsensüsle ortaya çıkacak meseleler. konsensüs olmadığında, futbol stadı gibi gecikiyor, bir tünel gibi, başka alan gibi gecikiyor. Tarafların bir araya gelerek bu konuda ne yapılacağı konusunda ittifak etmesi gerekiyor. Geldiğimiz nokta bundan ibaret. Çok fazla bir yol da almış değiliz. Hedefler, niyetler, fırsatlar var ama onları değerlendirebilecek ortamı oluşturmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakanlık düğmeye bastı! Konutlara corona ayarı!
  • 06.01.2021 09:51

Bakanlık düğmeye bastı! Konutlara corona ayarı!

Salgınla konut talebini değiştiğini söyleyen Bakan Kurum, “Evden çalışma kültürü ...

Ege’nin incisi termal otellerle sağlık turizminin başkenti olacak
  • 07.10.2014 09:33

Ege’nin incisi termal otellerle sağlık turizminin başkenti olacak

İnciraltı'ndaki 670 hektarlık alan, mutlaka, bu ilin sosyal, kültürel, sanat ola ...