maritbet girişmaritbet
CATHIC Türkiye'de turizm ve konaklama tartışılacak

CATHIC Türkiye'de turizm ve konaklama tartışılacak

Türkiye'nin konaklama sektörü liderleri, Haziran’da Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı'nda (CATHIC) biraraya gelecek

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından desteklenen ve Türkiye temsilciliğini Alkaş'ın yaptığı CATHIC, Hilton İstanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi'nde 9-10 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek. CATHIC'in bölgedeki üst düzey otel yatırımcıları, danışmanlar, mimarlar ve hükümet yetkililerini çekmesi bekleniyor. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy konferans öncesi yaptığı açıklamada; 2013'te 33,5 milyon turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve ilk dokuz ayda 24,5 milyar ABD doları gelir elde edildiğini söyledi. Özellikle son beş yılda turist ziyaretlerinin yanı sıra iş amaçlı seyahatlerdeki yoğun artış ve konaklama sayılarının çift haneli yükselişiyle, otelcilik sektöründe karlılığın artığına dikkat çeken Ersoy, sektöre her geçen gün daha fazla yatırımcı geldiğinin altını çizdi. Murat Ersoy, bu gelişmeleri yakından takip eden uluslararası otel zincirlerinin de genişleme stratejilerinde Türkiye'yi ilk sıralara yerleştirerek hem lüks segmentte hem de orta-ekonomik segmentteki markalarını Türkiye'ye getirmeye başladıklarını belirtti. Murat Ersoy bakanlık belgeli toplam tesis sayısının 4.067'ye ulaştığı Türkiye'de toplam yatak kapasitesinin yaklaşık 1 milyon 59 bin olduğunu söyledi.

Konferans, DT - Global Business Consulting GmbH başkanı Dr Daniel Thorniley'in, dünya çapında yatırım ortamının son durumu ile bilgi vereceği içerikle başlayacak. Sidar Global CEO'su ve Başkanı Cenk Sidar ise bölgesel perspektifi sunacak.

Konferansta son siyasi sorunlara rağmen Türkiye'nin sürekli büyüme ve gelişmeyi destekleyen temel gücü tartışılacak. Thorniley konferans öncesi yaptığı açıklamada; " Türkiye, batılı yatırımcılar için Avrupa'da 2 numaralı kilit stratejik yatırım pazarı olmaya devam ediyor. Hükümet politikası büyümeden yana.  Bu, Türkiye'nin dünyadaki en heyecan verici iş fırsatlarının olduğu yerlerden biri haline gelmesini sağlıyor'' dedi.

Konferansta  BDO Danışmanlık yönetici ortağı Mehmet Önkal; İstanbul, Türk Rivierası ve ikincil şehirlerle ilgili piyasa analizini sunacak. Servotel Corporation Başkanı Ömer İsvan ve Wyndam Hotel Group EMEA Yönetici Direktörü ve Başkan Yardımcısı Rui Barros, Türkiye'de büyüme ve gelişme stratejilerini anlatacak. Areal Bank Group Türkiye  Genel Müdürü Şenay Azak ise borç ve sermaye finansmanı konusunda görüşlerini paylaşacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER Çözüm Platformu'nun gündemi alternatif gayrimenkul yatırımları oldu
  • 03.06.2022 16:27

GYODER Çözüm Platformu'nun gündemi alternatif gayrimenkul yatırımları oldu

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı örgütü GYODER’in, mevcut sorunlara çözüm bul ...

GYODER, salgında yaşanan değişimi masaya yatırdı
  • 08.01.2021 11:05

GYODER, salgında yaşanan değişimi masaya yatırdı

GYODER Çözüm Platformu'nun beşinci toplantısı, Alkaş iş birliğiyle çevrim içi ol ...

RE360 buluşması, Digital Network Alkaş platformunda yapılacak!
  • 19.11.2020 13:34

RE360 buluşması, Digital Network Alkaş platformunda yapılacak!

RE360 Gayrimenkul Buluşması, Digital Network Alkaş platformunda 8-9-10 Aralık’ta ...

Çankaya’da merdivenli yol yapımına devam!
  • 06.09.2020 06:45

Çankaya’da merdivenli yol yapımına devam!

Çankaya Belediyesi ilçede asfalt, kai ilçenin eğimli ve yüksek bölgelerinde vata ...

MIPIM, 10-13 Mart tarihlerinde Cannes'da düzenlenecek
  • 13.01.2020 11:32

MIPIM, 10-13 Mart tarihlerinde Cannes'da düzenlenecek

Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından bir olan MIPIM, 31. yılında “İnsa ...

Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360'ın ikincisi düzenleniyor!
  • 07.08.2018 17:41

Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360'ın ikincisi düzenleniyor!

JLL Türkiye Ülke Başkanı – Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ve Alkaş Genel ...