maritbet girişmaritbet
Caprice Gold Otel'in 7 Hilal Sertifikası almasına ilişkin tepkiler büyüyor!

Caprice Gold Otel'in 7 Hilal Sertifikası almasına ilişkin tepkiler büyüyor!

Fadıl Akgündüz’ün Caprice Gold oteli dünyanın ilk “7 Hilal Sertifikası”nı alırken, lüks standartları nedeniyle İslami çevrelerin tepkisiyle karşılaştı: Caiz değildir

 

Otellerde hizmet kalitesini tesbit etmek için kullanılan ‘yıldız' standartları, İslami otelcilikte ‘hilal' standartları olarak ifade ediliyor. Malezya'da ilki gerçekleşen ‘Uluslararası İslami Otelcilik Standartları Konferansı'nda dünyanın ilk 7 Hilal Sertifikası, Fadıl Akgündüz'ün Bayrampaşa'da yükselmeye devam eden Caprice Gold Bayrampaşa-İstanbul Oteli'ne verildi. Caprice Grup'un diğer oteli Caprice Thermal Palace Didim Oteli de dünyanın ilk 5 Hilal Sertifikası'nı kazandı.
 
Bu sertifikayı alabilmek için son derece lüks standartlar getiren Caprice Gold Bayrampaşa, daha önce “yedi yıldızlı” olarak lanse edilmiş, bu tanıtım karşısında Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Yedi yıldız verilmemiştir” açıklamasını yapmıştı . Otel şimdi de ‘7 Hilal'li olması nedeniyle İslami çevrelerden tepki alıyor. İslami düşünürler lüksün dinde yeri olmadığını belirterek bu tür kuruluşların caiz olmadığını dile getiriyor.
 
24 saat Kur'an okunacak
 
Otelin devremülk satışları da sürüyor. “Dünyanın lüksüne 7 hilal ödülü” yazılı reklam afişleri bilbordları donattı. Otelin tavanı Kubbetüs-Sahra şeklinde dizayn edilecek ve bu katta 24 saat boyunca Kur'an-ı Kerim okunacak. Caprice Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz, Caprice Gold Bayrampaşa'nın, Kuran-ı Kerim'in, dünyada canlı ve kesintisiz okunduğu ikinci yer olacağını söyledi. Ancak İslami çevreler otelin reklam kampanyalarına tepki gösteriyor. Tepkiler şöyle:
 
Mehmet Bekaroğlu: İslam tevazu dinidir. ‘İslami Otel' demek kapitalizmin tüketim hastalığının İslam adı altında pazarlanmasıdır. Peygamberimiz bize böyle bir İslam anlatmadı.
 
İçki verilmemesi bir ölçü değil
 
Ali Bulaç: İslam fıkhı açısından bakmak gerekirse böyle bir otelin yapılması caiz değil. Hem bir israf hem de aynı ekonomik gelir seviyesine sahip olmayanların öfkesini harekete geçirir. Kadınların, erkeklerin ayrı ayrı havuzlara girmesi, içki verilmemesi bir ölçü değildir. Temel ölçü peygamberimizin sünnetidir. O da sadeliktir.
 
Meslek odaları harekete geçmeli
 
Abdurrahman Dilipak: Bu ticari bir faaliyettir. İslami açıdan herhangi bir tutarlılığı yoktur. Bunu bir ideolojik zemine oturtamazsınız.
 
Hüseyin Hatemi: Bu şekildeki reklamlara müsaade edilmemeli. Bu ahlaken doğru değil. ‘24 saat Kuran-ı Kerim okunacak, tavanı Kubbetüs-Sahra gibi dizayn edilecek' demek hem ticari alanda haksız rekabet hem de dine saygısızlık demektir. Ölçü kaçırılmadan meslek odaları, ticaret odaları İslam'ın bu şekilde ticari amaçlı kullanılmasını engelleyebilir.
 
Serkan Ayazoğlu/Taraf 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Caprice Gold Bodrum projesinin tanıtım filmi
  • 03.04.2014 14:34

Caprice Gold Bodrum projesinin tanıtım filmi

Dünya jet sosyetesine hizmet verecek olan Caprice Gold Bodrum projesi, Jet Fadıl ...

Caprice Gold Maldivler'de otel yapacak
  • 29.01.2014 17:30

Caprice Gold Maldivler'de otel yapacak

Caprice Gold, Maldivler'de yapacağı otelin tanıtımı gerçekleştirdi. Lansmanın ta ...

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!
  • 14.07.2020 12:12

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!

AFAD'dan alınan son dakika bilgisine göre, Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında ...

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak
  • 13.07.2020 14:31

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak

Korona virüs nedeniyle uçuşlarını askıya alan Türk Hava Yolları, Ağustos ayında ...

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor
  • 31.10.2018 17:20

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor

’Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün satışı yapılan ancak bugüne kadar temeli d ...

Fadıl Akgündüz davasında bilirkişi heyetine ulaşılamadı
  • 15.02.2018 14:52

Fadıl Akgündüz davasında bilirkişi heyetine ulaşılamadı

Devre mülk satışı yaptığı kişilerden para toplayıp projeleri tamamlamayan Fadıl ...