maritbet girişmaritbet
Çamlık Projesi, bölgenin yükselen değeri olacak

Çamlık Projesi, bölgenin yükselen değeri olacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'nun Ünye ilçesinde inşa edilecek olan Çamlık Projesi hakkında bilgiler verdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesince yürütülen Çamlık Projesi kapsamında, çam ağaçları arasında mesire alanı, kafe, restoran, düğün salonu, havuz, mescit, yaya ve bisiklet yolu ile macera parkı yapılacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Ünye'nin simgelerinden olan Çamlık bölgesinde, 40 bin metrekare alan üzerine yap işlet devret modeliyle yapılacak tesisin ihalesini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çamlık Projesi'nin, sosyal yaşam merkezi olarak tasarlandığına dikkati çeken Yılmaz, proje doğrultusunda merkezin, 2018 yılı içerisinde vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını dile getirdi.

Yapım çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağına işaret eden Yılmaz, "Kısa sürede yapımına başlanacak Çamlık Projesi, yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. 5 bin 711 metrekaresi kiralanabilir birimden oluşan proje kapsamında mevcut dokuyla uyumlu, içerisinde mesire alanı, yeşil alanlar, kafe ve restoranlar, düğün salonu, havuz, mescit, yaya ve bisiklet yolları, macera parkı bulunan sosyal yaşam alanı oluşturulacak." ifadesini kullandı.

Bölgenin eksiklikleri tespit edilerek geliştirilen projenin Ordu ve Ünye ilçesi için büyük kazanım sağlayacağını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Proje Ordu Büyükşehir Belediyesinin kasasından bir kuruş para çıkmadan hayata geçirilecek. İhaleyi alan firma, ilk yıl Büyükşehir Belediyesine yıllık 106 bin 200 lira kira bedeli ödeyecek ve daha sonra bu rakamda ÜFE oranında artış yapılacak. Ayrıca yüklenici firma, yıllık ciro gelirleri üzerinden ilk on yıl yüzde 6,5, ikinci on yıl yüzde 8,5 ve üçüncü on yıl içinse yüzde 10,5 pay verecek. Çamlık Projesi kapsamında yap işlet devret modeliyle inşa edilecek tesisler, 30 yıl süreyle yüklenici firma tarafından işletilecek. Bu sürenin sonunda tesislerin tamamı, bütün kullanım haklarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesinin mülkiyetine girecek."

Yılmaz, 2018 yılında hizmete sunulması hedeflenen tesisin, mevcut ağaçlara zarar vermeden inşa edileceğine dikkati çekerek, tesisin yapımında kullanılacak çelik konstrüksiyonlu malzemelerin, ahşapla kaplanarak çevreye uyumlu hale getirileceği, doğal dokunun muhafaza edileceğini kaydetti.

Yılmaz, vatandaşların gönül rahatlığıyla gidebileceği sosyal bir mekan olacak Çamlık bölgesinin tamamlandığında sadece Ordu'nun değil, çevre illerin de dikkatini çekerek bölgenin yükselen değeri olacağını belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çamlık Projesi, bölgenin yükselen değeri olacak
  • 31.10.2016 17:43

Çamlık Projesi, bölgenin yükselen değeri olacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'nun Ünye ilçesinde inşa edil ...