maritbet girişmaritbet
Bursa’nın sahillerinde dönüşüm başladı

Bursa’nın sahillerinde dönüşüm başladı

Bursa’da deniz sahillerinin yaz turizmine kazandırılması için çalışmalar yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi dönüşüme Kumsaz’dan başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kumsaz içinde otopark, kafeteryalar, kum üzerinde yürüyüş bantları da bulunan projenin hayata geçirilmesiyle Akdeniz sahillerini aratmayacak. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 115 kilometreyi bulan deniz sahillerinin yaz turizmine kazandırılması hedefiyle çalışmalara hız verdi. Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde hem plajlarda hem deniz yüzeyinde temizlik, eskiyen iskelelerin onarılması, sahil kesiminde yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları oluşturulması gibi her alanda yoğun çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Gemlik'in Kumsaz sahillerinde de dönüşümü başlattı. Özellikle hafta sonları günübirlik tatilcilerin akınına uğrayan Kumsaz'da sahile soyunma kabinleri ve duşlar yerleştirildi.

Bölgenin çehresini değiştirecek

Kumsaz'ı Bursa'nın en ayrıcalıklı plajlarından biri haline getirmek amacıyla hazırlanan ve içinde otopark, kafeteryalar, kum alanda yürüyüş bantlarının da bulunduğu proje ile bölgenin çehresi tamamen değişecek. Tüm sahil bandının Bursalılara yakışır hale getirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Vardar ve Müfit Aydın ile birlikte Kumsaz'da devam eden çalışmaları yerinde inceledi. İçme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve arıtma sistemleri gibi alt yapı hizmetleri hızla devam ederken, üst yapıyı da modern bir görünüme kazandırmak için çaba harcadıklarını belirten Başkan Altepe, "Yapacağımız proje ile burası da vizyonel bir hale gelecek. Sahildeki düzenleme çalışmalarının yanında sahil güvenlik ekiplerimiz de halkımızın can güvenliği için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!
  • 27.03.2016 13:36

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ve Mudanya sahillerini sağlıklı bir altyapıy ...

Bursa’nın sahillerinde dönüşüm başladı
  • 30.06.2015 16:57

Bursa’nın sahillerinde dönüşüm başladı

Bursa’da deniz sahillerinin yaz turizmine kazandırılması için çalışmalar yapan B ...

Recep Altepe ‘Bursa sahilleri Akdeniz’i aratmayacak’
  • 27.02.2014 15:23

Recep Altepe ‘Bursa sahilleri Akdeniz’i aratmayacak’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hayata geçirecekleri projelerle ...