maritbet girişmaritbet
Bursa'da aynı anda 20 otel inşaatı

Bursa'da aynı anda 20 otel inşaatı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, “Teşvikimizle Bursalı sanayicilerimiz aynı anda 20 otel inşaatına başladı. Bunlar tamamlandığında kentte konaklama sorunu kalmayacak" dedi

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, sahip olduğu değerler ile turizm sektöründe önemli yol kat eden kentin konaklama sorunu bulunduğunu belirterek, “Teşvikimizle Bursalı sanayicilerimiz de aynı anda 20 otel inşaatına başladı. Bunlar tamamlandığında kentte konaklama sorunu kalmayacak" dedi.
 
Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (BUSİAD) Altınceylan Tesisleri'nde düzenlenen iftarına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yemeğin ardından 17 aylık sürede gerçekleştirilen projelerle ilgili sunum gerçekleştirdi. Bursa'nın her alanda ön plana çıkması için siyasi görüşlere bakmaksızın tüm kent dinamikleriyle işbirliği yaptıklarını dile getiren Altepe, tramvay üretim projesinin belediye- sanayici işbirliğinin en somut örneği olduğunu söyledi.
 
Bu alanda Bursa'nın yeterli altyapıya sahip olmasına rağmen sadece gerekli iradenin ortaya konması gerektiğini ifade eden Altepe, “Göreve gelir gelmez bu iradeyi ortaya koyduk. Bursa markası Durmazlar Makine'nin kısa sürede aldığı yol, bu tramvayların yazılımından, yürüyen aksamına kadar tamamen yerli olarak üretilebileceğini gösterdi. Şu anda numune aracımız üretiliyor. 2011 başında denemeleri yapılacak ve üretim belgeleri alınınca da seri üretim başlayacak” diye konuştu. Bursa'da üretilen yerli vagonların ilk kez 2011 yılında faaliyete gireceğini ifade eden Başkan Altepe, bu sayede Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesi gibi iki önemli arterde kullanılarak araç trafiğine kapatılacağını vurguladı.
 
Sanayi kenti olarak bilinen Bursa'nın, sahip olduğu Uludağ, sıcak suları, tarihi ve kültürel birikimi ile yaşayan canlı bir tarih şehri olduğunu söyleyen Altepe, bu özelliklerin bugüne kadar yeteri kadar değerlendirilmediğine dikkat çekti. Turizm ve hizmet sektörünün gelişmesine yönelik adımlar attıklarını vurgulayan Altepe, kongre turizminin önünü açmak için yaptırılan Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin 260 bin metrekarelik yeşil alanıyla Türkiye'de benzerinin bulunmadığını hatırlattı.
 
Bursa'da turizm sektörü gelişirken konaklama sorunun yaşandığını gördüklerini belirten Altepe, “Bir etkinlik için Bursa'ya gelenler kalacak yer bulmakta zorlanıyor. Bu konuda iş adamlarımızı teşvik ettik. Bursalı sanayicilerimiz bu potansiyeli görünce şimdi otel inşaatlarına yöneldi. Bursa'da 20 otel inşaatı sürüyor. Bunlar tamamlandığında konaklama açısından da bir sorun kalmayacak” dedi.
 
‘ULUDAĞ OTELLER BÖLGESİ'NE 21 DAKİKADA ULAŞIM'
Bursa'nın 50 yıllık simgelerinden biri olan teleferiğin yenilenmesiyle ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini kaydeden Altepe, Teferrüç, Kadıyayla, Sarıalan ve Oteller Bölgesi olmak üzere 4 istasyondan oluşacak yeni teleferik hattının ihalesini kazanan firmanın, önümüzdeki ay çalışmalara başlayacağını açıkladı.
Yeni teleferik hattıyla, Oteller Bölgesi'ne 21 dakikada ulaşımın sağlanabileceğini açıklayan Altepe, bu sayede Uludağ'daki yatak kapasitesinin de etkin olarak kullanılabileceğini değindi. Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin de kamu kurumu olmasına rağmen normal prosedürün uygulandığını ve teleferikle ilgili 5 milyon TL'yi bulan harç ve vergi bedeli ödediklerini kaydetti.
 
BURSA'YA İKİNCİ HAVAALANI
Yenişehir Havaalanı'ndan Atlasjet'in ardından Borajet ve Lufthansa'nın da seferlere başladığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, küçük çaplı uçuşlar için Yunuseli Havaalanı'nı da faaliyete geçirmek için çalıştıklarını söyledi.
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile son protokolü de imzalayarak tüm sorunları çözdüklerini belirten Altepe, uçakların inip kalkması için gerekli sistemleri, seyrü sefer düzenlenmesini Ulaştırma Bakanlığı'nın yapacağını kaydetti. Başkan Altepe, “Pistin eksikliğini, fiziki sıkıntıları biz gidereceğiz. Terminal binası ve kule yapacağız. İşletmeyi de biz yapacağız. 6 ay içinde çalışmaların bitmesini istiyoruz” dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz