maritbet girişmaritbet
Boyalık Otel'in yeni sahibi Özkardeş grubu oldu

Boyalık Otel'in yeni sahibi Özkardeş grubu oldu

İzmir'in Çeşme İlçesi'nin önemli turistik tesislerinden olan 1989 yılında kurulan Framissima Boyalık Beach Hotel, turizm ve tekstil sektörlerindeki yatırımlarıyla tanınan Özkardeş Grubu tarafından satın alındı

İzmir'in Çeşme İlçesi'nin önemli turistik tesislerinden olan 1989 yılında kurulan Framissima Boyalık Beach Hotel, turizm ve tekstil sektörlerindeki yatırımlarıyla tanınan Özkardeş Grubu tarafından satın alındı.

Daha önce Fransızlar tarafından işletilen Framissima Boyalık Beach Hotel, 2006 yılında en büyük hissedarının ölmesiyle satışa çıkarılmıştı.
Çeşme'nin en değerli yapılaşma bölgelerinden Boyalık Mevkii'ndeki 210 odalı oteli ve yanı sıra, Ilıca merkezde bulunan 3 yıldızlı 50 odalı ‘Hotel Hora'yı da satın alan Özkardeş grubundan Oğuz Özkardeş, yatırımları hakkında bilgi verdi. 3 yıldan bu yana kapalı olan Framissima Boyalık Beach Hotel'in yeniden bölge turizmine kazandırılması amaçladıklarını vurgulayan Oğuz Özkardeş, bir tesiste işletilmeden geçen sürenin uzun olması durumunda o tesisin yeniden kazanılmasının güçleşeceğini söyledi.

Boyalık Hotel'in Çeşme turizmiyle özdeşleşmiş tesislerinin arasında yeraldığını anlatan Özkardeş, burasının 3 yıl atıl olarak kalmasına gönüllerinin razı olmadığını belirtti. Yapılan görüşmeler sonucu anlaşmaya vardıklarını bildiren Özkardeş, şöyle dedi:

“Tapu işlemlerini tamamlıyoruz. Satın aldığımız her 2 tesisi bu yaz sezonuna yetiştirmeyi ve bu kriz ortamında part time çalışanlar da dahil yaklaşık 250 Çeşmeli'ye istihdam yaratmayı çok isterdik ama maalesef ancak önümüzdeki yıl hizmete alacağız. Zaman çok az, bu sezona yetişmeleri imkansız. Ben her iki tesisin de yaklaşık 600 yatakla Çeşme turizmine çok katkısı olacağına inanıyorum. Otellerin yıldız sayısının artırılması konusu renovasyon çalışmaları öncesinde kararlaştırılacak ama şimdiden 'Herşey Dahil' sisteminden uzak duracağımızı söyleyebilirim. Boyalık Hotel şehir merkezine yürüyüş mesafesinde. Turistler Çeşme'ye insin, esnaf kazansın istiyoruz.”
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel yaptığı açıklamada, Özkardeş Grubu'nun Çeşme'de 2 yatırımları olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
 
“Nail Özkardeş Çeşme sevdalısıdır, Çeşme'yle duygusal bağı çok güçlüdür. Yeni iki tesisi daha ilçemize kazandırmak için güzel işlere imza atacaktır. Öte yandan Boyalık Hotel'in turizm sektörü için oldukça uzun sayılacak üç yıllık bir aradan sonra tekrar hizmet vermeye başlayacak olması Çeşme adına sevindirici bir gelişme. Özkardeş Grubu'na Çeşme'ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”
 
Türkiye'ye 1979 yılında gelen ve 1982 yılından 2007 yılına kadar Çeşme'ye turist getiren ‘Fram Voyages'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Ömer Akyüz, tesisin, bundan sonra daha da ileriye götürecek bir grup tarafından satın alınmasının kendisini çok memnun ettiğini belirtti. Fram Voyages'ın 15 yıl süreyle Çeşme'ye kesintisiz olarak turist getirdiğini kaydeden Akyüz, şöyle konuştu:
 
“Diğer tur operatörleri sürekli gelip gittiler, istedikleri fiyatları alamayınca yıllarca Çeşme'ye uğramadılar. Ama Fram Voyages Çeşme'de Altın Yunus, Erythrai, Turban Çeşme, Ladin, Delmar, İnkim, Ertan Hotel de dahil olmak üzere Çeşme'deki otellerin hemen hemen hepsinde sürekli 250 odaya sahipti. İzmir'e haftada 6-7 uçak indirdi. Bu uçaklardan inen turistlerin yüzde 80'i Çeşme'ye geldi. Boyalık Hotel'in Özkardeş Grubu'na geçmesi ve bölgeye tekrar kazandırılacak olması nedeniyle şimdi gönlüm rahat. Çok talipli vardı ama tercih, oteli daha da ileriye götüreceğinden kuşku duymayacağımız bir grup oldu.”
 
Boyalık Hotel'in geçmişi
İZMİR Sahilevleri Projesi'ni başlatan Özer Yapan tarafından ‘İzmir Turizm A.Ş.' adına 1989 yılında yaptırılan ve 2 yıl süreyle Boyalık Beach Hotel olarak Ömer Akyüz yönetiminde hizmet veren tesis, 1991 yılında Fransızların en büyük tur operatörü Fram Voyages'a kiralandı. Birkaç yıl aradan sonra ise Fransızlar tarafından satın alındı. Framissima Boyalık Beach Hotel adını alan tesis, büyük hissedarının 2006 yılında vefat etmesinden bir yıl sonra mirasçıları tarafından satışa çıkarıldı.
 
Özkardeş Grup kimdir?
BOYALIK Mevkii'ndeki 210 odalı tesis ile Ilıca merkezde bulunan 50 odalı Hotel Hora'yı da satın alan Özkardeş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nail Özkardeş, Türkiye vergi rekortmenleri listesinde yer alan İzmirli 3 işadamından biri oldu. Nail Özkardeş, ‘Çeşme sevdalısı' olarak tanınırken, grubun Çeşme'de ‘Villa Saray' adında turistik işletmesi bulunuyor. İzmir Mövenpick Hotel'in de sahibi olan grup ayrıca Özilhan Grubu ile 1996 yılından bu yana turizm alanında Türkiye genelinde 3 bin 500 yatak kapasitesine ulaşmış durumda bulunuyor. İki grubun ortaklaşa işlettikleri tesisler Çeşme'de Ilıca Hotel, Akçay Tatil Köyü ve Kapadokya'daki Club Ürgüp.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz