maritbet girişmaritbet
Bosphorus Otelcilik, Zafer tanrıçası Nike’ı Ataköy’e getiriyor

Bosphorus Otelcilik, Zafer tanrıçası Nike’ı Ataköy’e getiriyor

Yunan mitolojisindeki zafer tanrıçası Nike, Ataköy sahiline gelmeye hazırlanıyor. 2009’da TOKİ’nin Ataköy’de satışa çıkardığı araziyi 65 milyon 750 bin TL vererek alan Kazak ve Rus yatırımcılardan oluşan Bosphorus Otelcilik, iki yılın ardından projeye başlıyor

Yunan mitolojisindeki zafer tanrıçası Nike, Ataköy sahiline gelmeye hazırlanıyor. 2009'da TOKİ'nin Ataköy'de satışa çıkardığı araziyi 65 milyon 750 bin TL vererek alan Kazak ve Rus yatırımcılardan oluşan Bosphorus Otelcilik, iki yılın ardından projeye başlıyor. Rus yatırımcılar Ataköy sahilindeki arazi için Türk mimar Hasan Sökmen'e zafer tanrıçası Nike'nin heykelinden esinlenerek otel projesi çizdirdi. Antalya'da Titanik'ten Kremlin Sarayı'na kadar farklı tematik otellerin mimari olan Sökmen inşaata şubatta başlanacağını söyledi.

Rus grup, Ataköy sahiline 5 yıldızlı otel projesi için 60 milyon dolar yatırım yapacak. 2013 yılında açılması hedeflenen otel 60 bin metrekarelik alanda inşa edilecek ve 330 odadan oluşacak. Otelin işletmesi için uluslararası bir grupla da anlaşacağı öğrenildi. Milattan önce 3. yüzyılda yapıldığına inanılan Zafer tanrıçası Nike'nin heykeli 1881 yılından bu yana Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergileniyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz