maritbet girişmaritbet
Boğaz’daki THY oteline yabancı talip!

Boğaz’daki THY oteline yabancı talip!

Türk Hava Yolları Başkanı İlker Aycı, İstanbul Ortaköy’deki lüks otel projesinin satışının gündemde olduğunu açıkladı.

THY'nin Başkanı İlker Aycı, bilançoyu rahatlatma tarafında gelir sağlayan işlemlere de hazırlandıklarını açıkladı. Bu kapsamda; yeni DO&CO anlaşmasıyla birlikte THY'de kalan İstanbul Ortaköy'deki lüks otel projesinin satışının gündemde olduğunu anlatan Aycı, “Taliplileri de var. Yabancılar özellikle istiyorlar” dedi.

Boğaz hattındaki 6 yıldızlı proje, Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının 125 milyon lira bedelle 25 yıllığına kiralanması sonrası yapıldı. 96 odalı proje için 150 milyon liralık restorasyon çalışması yapıldı. Otel, bir aysberg gibi deniz seviyesinin 5 kat altına iniyor.

‘3'üncü pist açılacak, taksi süresinde 15 dakika görülecek'

Yeni havalimanındaki yeni pistin (3. Pist) haziran-temmuz aylarında açılacağını, hatta bunun daha da erken olabileceğini bildiren Aycı, “Yüksek sezonda hazır olursa operasyonel anlamda bize katkısı daha fazla olur. Özellikle iç hatlarda büyük bir rahatlama olacak” dedi. Zaman zaman eleştirilen taksi süreleri konusunda da açıklamalarda bulunan Aycı, şöyle devam etti:

“Havalimanında ilk operasyona başladığımızda taksi süreleri 28-29 dakikaydı. Şu anda bu süre inişte 12, kalkışta 21 dakikaya indi. Yeni pist açıldıktan sonra kalkışta bu süre 15-16 dakikaya iner.”

Milliyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz