maritbet girişmaritbet
Bendevi Palandöken, 'Bu yıl 45 milyon turist bekliyoruz'

Bendevi Palandöken, 'Bu yıl 45 milyon turist bekliyoruz'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2014 yılında turist beklentisinin 45 milyon olduğunu belirtti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni turizm sezonuna girerken ülke olarak turist sayısında artış beklediklerini belirterek, 2014 yılında ülke olarak turist beklentisinin 45 milyon olduğunu vurguladı. Hizmet sektöründe her türlü tedbirin şimdiden alınması gerektiğini ifade eden Palandöken, kaçak alkollü içeceklerle ilgili yeni sıkıntılar yaşanmaması için denetimlerin artırılması gerektiğini bildirdi. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Bendevi Palandöken TAPDK (Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu) Belgesi olmayan, kendi iştigal konusu olmadığı halde alkollü içecek satan gelişigüzel yerlerden içki alınmamasını istedi. Tüketilen alkollü içkilerin üzerindeki TAPDK bandrolüne dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, geçmişte yaşanan alkol zehirlenmesi olaylarının tekrar etmemesi için mutlaka TAPDK Belgesi olan yerlerden alışveriş yapılması konusunda uyardı.

'Altın yumurtlayan tavuğa zarar vermeyelim'

Geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 7.6 artarak 39 milyon 226 bin 226 kişiye ulaştığını, bunların yüzde 86.2'sini yani 33 milyon 827 bin 424 kişisini yabancı turistlerin oluşturduğunu belirten Bendevi Palandöken, turizm gelirlerinin yüzde 11.4 artarak 32 milyar 310 milyon 424 bin dolar olduğunu vurguladı. 2013'te kişi başına ortalama harcamanın 824 dolar olurken, yabancıların ortalama 749 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların yerini yurdunu ziyarete geldiğinde ise ortalama bin 252 dolar harcadığını ifade eden Palandöken, şu açıklamalarda bulundu: "Sektörde 1.5 milyon insan çalışıyor. Yeni turizm sezonu başlarken sahte içki haberleri Türkiye için olumsuz etki yapabilir. Yetkililerimizin, sahte içkinin yapımında kullanılan etil alkol ile metanolü çok sıkı denetlemesi gerekir. Metanol, etil alkolden 5 kat daha fazla insan vücuduna zarar vermektedir.”

'Düşük fiyatla satılan içkilerden uzak durun'

Palandöken, saha denetimlerinde bandrolü bulunmayan alkollü içki miktarında yüzde 63 artış olduğunu ve bu alkollü içkilerin normal satış fiyatının çok altında bir fiyattan satıldığını vurguladı. Daha 20 gün önce piyasa değeri 1 milyon TL olan toplam 15 bin 730 şişe kaçak alkollü içki yakalandığını belirten Palandöken şunları kaydetti: "Vatandaşımızı uyarıyoruz; normal fiyatın altında satılan ürünün, sahte veya kaçak olması muhtemeldir. Sahte, kaçak veya izinsiz olarak üretilen ürünlerden korunmak için; alış verişinizi, TAPDK Satış Belgesi sahibi perakende satıcılardan yapınız. Alkollü içkilerin şüpheli görülen ambalaja sahip olanlarını ve ambalajlarının üzerinde bandrolü olmayanları asla almayınız. Bu tür ürünlerin sahte veya kaçak olması muhtemeldir.”

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak
  • 26.01.2024 14:53

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak

2023'te 1,5 milyon ziyaretçi ağırlayan Sinop, 2024 yılında 2 milyon ziyaretçi sa ...

İstanbul, Temmuz ayında turist sayısında rekor kırdı
  • 29.08.2023 11:16

İstanbul, Temmuz ayında turist sayısında rekor kırdı

İstanbul temmuzda ağırladığı 1 milyon 873 bin 97 kişi ile son 10 yılın aylık baz ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi
  • 25.08.2023 17:02

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi

Bu yılın ilk 7 ayında turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarında ağırlanan yo ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı
  • 18.07.2023 16:13

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı

Türkiye'nin turizm cenneti destinasyonlarına ilgi havalimanı yolcu sayılarına ya ...