maritbet girişmaritbet
Belek ve Kundu’ya G-20 ayarı!

Belek ve Kundu’ya G-20 ayarı!

Obama ve Putin başta olmak üzere ekonomisi büyük ülke liderlerinin katılacağı G-20 zirvesi için Belek ve Kundu’nun asayişi polise emanet!

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, Dünya'nın ekonomisi en büyük 19 ülkesi ile AB Komisyonu'ndan oluşan G-20 zirvesinin yapılacağı Belek ve Kundu bölgesinde güvenlik önlemleri çerçevesinde “yetki düzenlemesi” yapıldı. Daha önce Jandarma bölgesi olan Belek ve Kundu, Antalya Valiliği'nce alınan kararla polis bölgesi haline getirildi. Bu düzenlemenin yanı sıra, zirvenin yapılacağı dönemde otellerde görev alacak personelin güvenlik incelemesinden geçirileceği öğrenilirken, yabancı heyetlerin gelişi sırasında Antalya hava sahasının bir bölümünde de uçuş güvenlik sahası oluşturulacak. 

ÖNCÜ EKİPLER GELDİ 

ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin başta olmak üzere Almanya, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Suudi arabistan ve Avrupa Birliği Komisyonu ile aynı zamanda ev sahibi Türkiye'den üst düzey devlet yöneticilerinin katılması beklenen G-20 zirvesi için Antalya'da önemli çalışmalar yürütülüyor. 
 
Milliyet'in aldığı bilgiye göre, zirveye katılacak ülkelerin özellikle güvenlik önlemlerini alacak öncü ekipleri Türkiye'ye gelerek G-20 çalışmalarının yapılacağı oteller bölgesi ile kent merkezinde ön inceleme yaptı. Öncü ekiplerin vereceği bilgiler sonrasında yabancı heyetleri koruyacak yakın koruma öncü ekipleri kasımın ilk haftasında yeniden Antalya'ya gelerek daha detaylı bir çalışma programı ve planı uygulayacak. Henüz hangi heyetin hangi tesiste kalacağı netlik kazanmazken, otellerin belirlenmesiyle birlikte heyetlerin kendi ülkelerinden gelecek olan koruma ekipleri belirlenen otellerde kendi çalışma sistemlerini oluşturacak. 
 
Zirvenin genel programından sorumlu olan Antalya Valiliği, G-20'de alınacak güvenlik önlemleri kapsamında bir dizi düzenleme yaptı. Düzenlemelerin en önemlisi, zirvenin yapılacağı Belek ve Kundu bölgesinde “sorumluluk alanları”nın yeniden belirlenmesi oldu. 

TEK ELDEN GÜVENLİK 

Valilik, geçen temmuzda aldığı kararla, Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın sorumluluğundaki Belek ve Kundu bölgelerini polis bölgesine çevirdi. Böylece, iki bölgenin genel asayiş ve kamu güvenliğinden Antalya İl Emniyet Müdürlüğü sorumlu olacak. İl Emniyet Müdürlüğü, Belek ve Kundu'da polis binaları kurarak hizmet vermeye başlarken, G-20'nin güvenliği “tek elden sağlanacak. Ancak İl Jandarma Komutanlığı'nın kentteki takviye güvenlik önlemlerinde görev alacağı öğrenildi. Ayrıca, Antalya Valiliği, kentteki 7 bin 500 polisten yaklaşık 6 binini G-20'de görevlendirirken, emniyet genel müdürlüğü'nden takviye kuvvet talebinde bulunacak.

ANTALYA'NIN MARKA DEĞERİ YÜKSELECEK 

Antalya Valisi Muammer Türker, organizasyon çalışmalarının Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve valilik koordinesinde devam ettiğini söyledi. Türker, zirve için beklenen konuk sayısının 12 bine yakın olacağını belirtti. Türker, G-20 için bütçe olanakları kullanılarak kente yeni yatırımlar yapıldığına da dikkati çekerek “Türkiye ve Antalya için çok önemli bir tanıtım olacak. Kentin marka değeri yükselmesine büyük katkısı olacak” dedi.

UÇUŞ GÜVENLİK SAHASI İLANI 

Dünyanın yakından izleyeceği G-20 zirvesi için Antalya'da alınacak önlemlerden bazıları şöyle:
 
- Zirvenin yapılacağı bölgede kullanılacak otellerin personeli gizli güvenlik taramasından geçirecek. Taramada sorun tespit edilen personelle ilgili otel yönetimleri ile görüşülerek önlem alınması sağlanacak.
- Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi ile MİT, bölgeye yönelik çalışmalarına ağırlık verecek. Bölgedeki yaşam ve insan profili üzerinde detaylı çalışmalar yapılacak. Özellikle IŞİD'çilere karşı havalimanı ve otogarda önlemler alınacak.

- Kentteki ve bölgedeki tüm sağlık kuruluşları zirve ile ilgili olarak alarma geçirilecek. ABD başta olmak üzere bazı katılımcı ülkelerin, gerektiğinde kullanılmak üzere Hastane ve sağlık kuruluşlarıyla temasa geçtiği öğrenildi.

- Katılımcı ülkeler, kendilerine tahsis edilen otellerde güvenlik önlemleri için kendi harekat merkezlerini de kuracak.

- Havalimanındaki Şeref Salonu'nun yenileme çalışmalarının yanı sıra havalimanından Belek ve Kundu istikametinde karayolu üzerinde devam eden alt yapı çalışmaları hızlandırıldı. Kavşaklar ve alt geçitlerde özel güvenlik önlemleri alınacak.

- Katılımcı ülkelerin tamamına yakını, geçmişin aksine “yüksek güvenlik ve koruma” talebinde bulundu. Özellikle ABD, zirve öncesinde yaklaşık 200 kişilik güvenlik ekibini Antalya'ya gönderecek.

- Zirveye katılacak yerli ve yabancı devlet adamlarının uçaklarının Antalya Havalimanı'na inişi ve kalkışı sırasında “uçuş güvenlik sahası” oluşturulacak.

- Yabancı devlet adamlarının yakın korunmasını, gelecek korumalarla birlikte Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi gerçekleştirecek.

- Zirve süresince, bölgedeki günlük tur teknelerinin sahile yanaşması yasaklanacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı denizden alınacak güvenlik önlemlerinden sorumlu olacak. Dalgıçlar görev yapacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Belek ve Kundu’ya G-20 ayarı!
  • 06.10.2015 09:27

Belek ve Kundu’ya G-20 ayarı!

Obama ve Putin başta olmak üzere ekonomisi büyük ülke liderlerinin katılacağı G- ...