maritbet girişmaritbet
Astaş Holding, Mandarin Oriental’i Kuruçeşme’ye getiriyor!

Astaş Holding, Mandarin Oriental’i Kuruçeşme’ye getiriyor!

Lüks gayrimenkul projeleri geliştiren, ayrıcalıklı yaşam tarzlarının mimarı Astaş Holding çok özel lokasyonlarda yatırım yapmaya devam ediyor

Lüks gayrimenkul projeleri geliştiren, ayrıcalıklı yaşam tarzlarının mimarı Astaş Holding çok özel lokasyonlarda yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Bodrum'un en güzel koyu Göltürkbükü Cennet Koyu'nda 600.000 m2'lik arazide hayata geçirdiği villa, rezidans ve lüks resort otel projesinin işletme anlaşmasını Mandarin Oriental Hotel Group ile yapan Astaş Holding, 31 Temmuz 2012 Salı günü İstanbul Boğazı'nda bulunan 15.000 m2'lik Kuruçeşme Arena arazisini satın aldı. 200 metreye yakın Boğaz cephesine sahip araziye yapacağı otel için yine Mandarin Oriental Hotel Group ile ortak proje geliştiren Astaş Holding,  uluslararası sermayenin de Türkiye'ye yatırım yapmasını sağlayacak. Astaş Holding, Kuruçeşme'de gerçekleştireceği otel projesi dışında Sultanahmet'te de yine Mandarin Oriental Hotel Group ile bir başka otel projesi daha hayata geçirmeyi hedefliyor. Her iki projenin yatırım tutarı ise 500 milyon dolar olarak öngörülüyor.

Astaş Holding, Kempinski Residences Astoria, Bellevue Residences Managed by Kempinski ve Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski ile devam eden lüks gayrimenkul projelerine Şubat 2012'de imzaladığı sözleşme ile Akdenizli lüks yaşam tarzını yeniden tanımlayan The Residences at Mandarin Oriental, Bodrum ve Mandarin Oriental, Bodrum otel projesini ekledi. Bodrum'u dünyanın en lüks resort destinasyonları listesinde en üst sıralara taşımayı hedefleyen Astaş Holding, Mandarin Oriental Hotel Group ile Bodrum'da başlayan işbirliğini iki farklı noktada olmak üzere İstanbul'a taşıyor.

Dünyanın lüks otel işletme markalarından Mandarin Oriental Hotel Group'u Türkiye'ye ilk defa getiren ve Akdeniz ile Ege'nin en güzel koyu olan Cennet Koyu'nda The Residences at Mandarin Oriental, Bodrum ile 102 delüks oda ve süitten oluşan Mandarin Oriental, Bodrum resort otel projesini geliştiren Astaş Holding, Kuruçeşme-Arena arazisini 31 Temmuz 2012 tarihinde satın aldı. İki yıldan bu yana mal sahipleri ile görüşme maratonunu sürdüren Vedat Aşcı, araziyi Astaş Holding Grubu'na ait olan Esta şirketine dahil etti. Astaş Holding, 15.000 m2 alana sahip 200 metreye yakın Boğaz cephesi olan araziye inşa edeceği otel için Mandarin Oriental Hotel Group ile işbirliği yapacak.

Kuruçeşme'deki otel projesinin yanı sıra Sultanahmet'te de bir otel projesi hayata geçirmek üzere fizibilite çalışmalarını sürdüren Astaş Holding, eşsiz lokasyonu bulunan her iki otel projesinde de dünyanın en lüks otel grubu olan Mandarin Oriental Hotel Group ile işbirliği yapacak. Türkiye'de ve uluslararası projelerde de birlikte yatırım yapma konusunda Mandarin Oriental Hotel Group ile prensipte mutabık kalan Astaş Holding, Kuruçeşme ve Sultanahmet'te hayata geçireceği iki otel projesi için 500 milyon dolarlık bir yatırım tutarı öngörüyor.

Mandarin Oriental ile birlikte yapacakları diğer yatırımlarla ilgili ipuçlarını veren Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı yaptığı değerlendirmede; “Dünyanın en lüks otel işletme markalarından biri olan Mandarin Oriental Hotel Group'un şu an 28 ülkede 45 oteli bulunuyor. Hong Kong merkezli, efsanevi servisleriyle tanınan lüks otel grubunu Türkiye'ye getirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Mandarin Oriental Hotel Group ile Bodrum'da başlayan işbirliğimizi İstanbul'a taşımaya karar verdik. Satış sözleşmesini tamamladığımız Kuruçeşme-Arena arazisinde inşa edeceğimiz otel projesinin dışında Sultanahmet'te gerçekleştireceğimiz otel projesinde de yine Mandarin Oriental Hotel Group ile işbirliği yapıyor olacağız. İki proje için toplamda 500 milyon dolar yatırım tutarı ön gördük. Bunun dışında Mandarin Oriental Hotel Group ile Türkiye dışında da projeler geliştirme konusunda prensip anlaşmasına vardık. Sadece dünyanın en önemli lüks otel markasını Türkiye'ye getirmiş olmakla kalmadık, aynı zamanda yabancı sermayenin Türkiye'ye yatırım yapması için de zemin oluşturmuş olduk. Astaş Holding olarak lüks gayrimenkul projeleri geliştirmeye ve ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Etiler, Ulus, Beşiktaş bölgesinde ayrıcalıklı projeler geliştirmeyi planlıyor, Türkiye'nin ekonomik ve politik gelişmelerine güveniyoruz. Yatırımlarımızı, dünyanın bir çok yerinden teklif gelmesine rağmen, öncelikli olarak ülkemizde yapıyoruz ve dünyanın en varlıklı aileleri, jet seti, devlet başkanlarının kalacağı mekanlar yaratıyoruz. Önümüzdeki üç-dört yıl içerisinde 3 milyar dolarlık yatırım yapmayı düşünüyoruz” dedi ve sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Yeni çıkan mütekabiliyet yasası ile projelerimizi daha çok Avrupa ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere dünya jet setine pazarlamayı planlıyoruz. Mandarin Oriental Hotel Group ile hayata geçirdiğimiz Bodrum'daki projemiz, ülkemizin ve Bodrum'un, Wall Street Journal Europe, Tatler, Marie Claire UK, CNN Traveller, Daliy Mail, Conde Nast gibi dünyanın önde gelen yayın organlarında geniş bir şekilde yer almasını sağladı. Mandarin Oriental Hotel Group'un da konusunda lider ve saygın konumundan da faydalanarak ülkemizin uluslararası arenadaki tanıtımına katkı sağlıyor olmanın mutluluğu içerisindeyim. Hayata geçirdiğimiz Mandarin Oriental, Bodrum projesi diğer yabancı markalara örnek teşkil edip, başta İstanbul, Bodrum ve Çeşme olmak üzere yabancı yatırımın Türkiye'ye gelmesini teşvik edecek.”

THE RESIDENCES AT MANDARIN ORIENTAL, BODRUM HAKKINDA:

Bodrum Göltürkbükü Cennet Koyu'nda iki kilometre sahil şeridinde konumlanan The Residences at Mandarin Oriental Bodrum, eşsiz güzellikte çam ormanları ve zeytin ağaçları ile çevrili üç özel koya sahip. Astaş Holding'in yatırımı olan proje, bir milyon yeni bitki ve yüz bin yeni ağaç dikilecek olan toplam 600.000 m2 arazi üzerine kurulu alanda, nefes kesen Ege ve Akdeniz manzarasına sahip, sofistike ve doğal malzemelerle tasarlanmış, tamamı deniz manzaralı, infiniti havuzlu 98 villa ve 116 rezidanstan oluşuyor.

Elit misafirleri için lüks ile mükemmel hizmetin benzersiz birleşimini gerçekleştiren Mandarin Oriental, efsanevi servisini The Residences at Mandarin Oriental, Bodrum villa ve rezidans sahipleri için sunacak.

Eşsiz güzellikte çam ormanları ve zeytin ağaçlarıyla çevrili üç özel koyu bünyesinde barındıran arazi üzerine kurulan ve tasarımını dünyaca ünlü İtalyan mimar Antonio Citterio'nun yaptığı The Residences at Mandarin Oriental, Bodrum projesinde, Mandarin Oriental, Bodrum da yer alacak. Mandarin Oriental, Bodrum 82 lüks otel odası ve 20 süitiyle bölgedeki en lüks ve sofistike konaklama noktası olacak.

Özel bir evin konforu ile Mandarin Oriental'in ayrıcalıklı imkânlarının ve elit hizmetlerinin bir arada sunulduğu The Residences at Mandarin Oriental, Bodrum sakinleri; 24 Saat Mandarin Oriental resepsiyon, karşılama, concierge ve güvenlik, vale, ortak alanların bakımı, villa veya rezidanslarda günlük temizlik hizmetleri, çamaşırhane, kapıdan kapıya kuru temizleme ve terzi hizmeti , restoranlar ve spa dahil olmak üzere tüm otel hizmetlerini kullanma imkanı, otel çiçekçisinden çiçek aranjmanları, mühendislik hizmetleri ve teknik servis, Business Center kullanımı, özel şeflerle villa ve rezidanslara catering hizmeti, dünya çapındaki otel restoranları ve barlarında öncelik, Mandarin Oriental Spa'sını öncelikli kullanım gibi servisleri, Mandarin Oriental'in uzman kadrosundan alacak.İlk aşamasından itibaren çevreci bir misyonla hazırlanan ve saygın çevre kuruluşu Turmepa DenizTemiz Derneği'nden çevre danışmanlığı alan projede; kendi içme suyu, deniz suyundan üretilecek, atık sular geri kazanılıp rekreasyon alanlarında kullanılarak çevreye çok önemli bir katkı sunulacak, kompleks içinde ulaşım elektrikli araçlarla sağlanacak ve bir milyon bitki ve yüz bin ağaçla Cennet Koyu gerçek bir doğa cenneti olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kempinski Residences Balmumcu projesinde Yapı ve Yapı ile Astaş Holding buluştu!
  • 19.12.2022 15:54

Kempinski Residences Balmumcu projesinde Yapı ve Yapı ile Astaş Holding buluştu!

Türkiye yapı sektörüne sayısız proje üreterek sektöre yön veren şirketler Yapı v ...

Mandarin Oriental Bodrum yeni sezona hazır!
  • 14.04.2022 11:31

Mandarin Oriental Bodrum yeni sezona hazır!

Bodrum Yarımadası’nın en büyüleyici koyu olan Cennet Koyu’nda yer alan Mandarin ...

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu
  • 14.03.2022 17:26

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu

Yemyeşil bir vadide, 30.000 metrekarelik geniş bir arazinin kalbinde yer alan&nb ...

Kempinski Residences Balmumcu İstanbul projesi için imzalar atıldı
  • 14.03.2022 16:47

Kempinski Residences Balmumcu İstanbul projesi için imzalar atıldı

İstanbul'un en lüks ve en merkezi semtinde yapımına başlanan Lüks Rezidanslar, K ...

Dikran Masis, Mandarin Oriental Bodrum'dan villa kiraladı!
  • 11.08.2021 10:06

Dikran Masis, Mandarin Oriental Bodrum'dan villa kiraladı!

1447 mülkü olan ünlü iş insanı Dikran Masis, Esra Oflaz'ın Bodrum Cennet Koyu'nd ...