maritbet girişmaritbet
Antalya’ya rakip çıkan kent hangisi?

Antalya’ya rakip çıkan kent hangisi?

Zafer Çağlayan Antalya'nın turizmde önde geldiğini fakat yapılacak yatırımlarla bu ilin de turizme kazandırılacağını açıkladı

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 2011 yılı itibariyle Mersin'de yapılacak yatırımların 3 milyar lirayı geçeceğine işaret ederek, bu sayede binlerce Mersinlinin iş bulacağını bildirdi.
Çağlayan, turizmden ticarete, ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar kısa ve uzun vadede Mersin'de yapılacak yatırımları açıkladı.

Mersin'in ve halkının her türlü hizmete layık olduğunu anlatan Çağlayan, yapacakları yatırımlarla Mersin'in marka bir şehir olacağını vurguladı.
Mersin'in en büyük sorunun işsizlik olduğunu, bu sorunu sadece kendilerinin çözebileceğini belirten Çağlayan, kentte çok önemli projelerin hayata geçirileceğini, bunun da çok uzun vadede değil, bir kaç hafta içerisinde start alacağım kaydetti.

Hayata geçirilmesi planlanan çalışmaların 4 yıl içerisinde yapılacak bölümünün 8,5 milyar, 2023 yılma kadar yapılacak yatırımların ise 15 milyar lirayı bulacağını belirten Çağlayan, şöyle devam etti: "4 yıl içinde yapılacak yatırımlar aslında öncelikli olarak istihdama yönelik. İddialı bir hedef koyduk, 78 bin 505 Mersinliyi iş sahibi yapacağız. Yani Mersin'de işsizliği ortadan kaldıracağız.

Zaten Başbakanımızın da Mersin'e özel bir ilgisi var. Mersin'i ihracatın başkenti, dış ticaretin önemli bir merkezi haline getirerek, kenti marka bir şehir haline getireceğiz. Akdeniz Oyunlarından başlamak üzere havaalanının yapılması ve Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi somut ve bu sene temeli atılacak yatırımlar. Yani 2011 yılı itibariyle bizim yapacağımız yatırımlar 3 milyarı geçecek ve bunlarda binlerce Mersinli çalışacak."Çağlayan, kentin çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu, denize yakın yerlerdeki tarihi dokuların, turizm için ayrı bir avantaj yaratmasına rağmen, kısıtlı sayıdaki yatak kapasitesinin mevcut potansiyelin harekete geçirilmesinde sorun olduğunu vurguladı.

Ancak, başta Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı projesiyle yapılacak 7 bin 500 yatağın yanı sıra Erdemli ve Silifke'de yapılacak oteller sayesinde çok kısa bir süre içerisinde kentteki yatak kapasitesinin 30 bine çıkacağını anlatan Çağlayan, "Antalya'nın turizm kapasitesi doldu. Yapacağımız yatırımlarla Mersin, tıpkı ticarette olduğu gibi turizmde de başkent olacak" dedi.
Akdeniz Sahil Yolu'ndaki çalışmaların sürdüğünü, öte yandan mevcut durumda Çeşmeli beldesinde sona eren otoban bağlantısını Taşucu'na kadar uzatacaklarını bildiren Çağlayan, şöyle konuştu:"Bu çalışma, kentteki turizmi canlandıracak.

Çünkü ne kadar iyi turizm alanlarınız olursa olsun, ulaşım rahatlığı yoksa, turist çekemezsiniz. Bu nedenle otoban bağlantılarının ve Antalya'ya kadar sürecek olan Akdeniz Sahil Yolu, Mersin turizmine çok katkıları olacak. Öte yandan kentin trafiğini rahatlatabilmek adına da şu an 2 olan otoban ile D-400 karayolu bağlantısını 8'e çıkaracağız ve D-400 karayolundaki yoğunluğu giderebilmek adına ek şeritler oluşturacağız." Tarım alanında ise Sorgun ve Kayrak barajlarının yapımına başlanacağını, bu sayede bir yandan tarım alanlarına su ulaştırırken, bir yandan da enerji üretimi gerçekleştirileceğine dikkati çeken Çağlayan, tarımdaki teşviklerin de artırılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, tarım ürünlerinin kentte işletilerek pazara sunulması noktasında da yatırımcılarla görüşmelerin başladığını kaydetti.

Mersin'in adeta iki şehirden oluştuğunu dile getiren Çağlayan, şöyle konuştu:

"Burada bir Mersin var, öte yanda da başka bir Mersin var. İnsanların yaşam şartlarının son derece kıt ve kötü olduğu bir şehir var. O insanların geldikleri yörede yaşam standartları inanın, buradan daha fazla olduğu bir yapı karşımızda. TOKİ bu konuda çok büyük bir görev üstleniyor. Özellikle geri kalmış hemen şehir içindeki Akdeniz başta olmak üzere ilçelerde yapılanmalara süratle başlıyoruz. Vatandaşlarımızı gecekondularda yaşatmak yerine onları modem TOKİ hamlesiyle kira öder gibi ev sahibi olacağı özel mülklere yerleştireceğiz. İnsanlarımıza hizmetkar olmak için bu işe girmiş bir partiyiz. Gerek eğitim, gerek sağlık, gerekse eğitim ve toplu yaşam bizim öncelik verdiğimiz konular.
İnsanların yaşam seviyesini yükseltecek çalışmalar bizim için önemli. Maliyeti 600 milyon TL'yi geçecek 5 bin konut yapacağız.

Toplu konutla birlikte kentsel dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız." ünceKi gun gerçekleştirilen seçim sonuçlarının kentteki halkın beklenti ve taleplerine ilişkin kendilerine çok önemli bir mesaj verdiğini bildiren Çağlayan, şunları kaydetti: "Mersin bu seçimle şunu söyledi, 'Biz artık muhalefet olmaktan sıkıldık. Biz artık muhalefet olmak değil, iktidar olmak istiyoruz'. Bu mesaj, bize belediyelerin yolunu açtı. Almış olduğumuz seçim sonuçlan çoğu insanın bize yakıştıramadığı bir şey ama biz milletimizi iyi tanıyoruz. Biz milletimize fazlasıyla güveniyoruz. Birçok 2. veya 3.
olduğumuz ilçede bu seçimde birinci olduk.


Tıpkı il genelinde olduğu gibi. Mersin'de oranımızı ciddi oranda artırdık.
Ülke genelinde oyunu ciddi oranda artıran illerin başında geliyoruz. Burada kırmızı bir harita vardı, şimdi turuncu oldu.
Mersinliler bize inandı ve güvendi. Onların yüzünü asla kara çıkarmayız, insanlarımızın ihtiyaç duyduğu tüm yatırımlar anında gerçekleşecek. AA Özetle söylemek gerekirse, Mersin'i tepeden tırnağa değiştireceğiz. Çünkü Mersinli bize bu görevi ve vekaleti verdi. 4 yıl çok çabuk geçer. 4 yıl sonra vatandaşlarımızın karşısına çıkıp, aynen bugün olduğu gibi başımız dik, alnımız açık gezmeliyiz. O yüzden verdiğimiz her sözü ve çalışmayı zaman kaybetmeden hayata geçireceğiz.”

  • Etiketler:

Yorum Yaz