maritbet girişmaritbet
Antalya otellerinde bayram rezervasyonları yüzde 90'ı aştı

Antalya otellerinde bayram rezervasyonları yüzde 90'ı aştı

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla okullar açılmadan önce son kez tatile çıkmak isteyenler otelcilere "bayram" ettirdi.

Rusya'dan charter uçuşlarının tekrar başlamasıyla Antalya'daki otellere Rus turistlerin de yoğun talep gösterdiğini belirten turizm sektörü temsilcileri, Kurban Bayramı öncesinde özellikle Belek, Kemer, Side, Olimpos, Çıralı gibi bölgelerde neredeyse boş yer kalmadığını ifade etti.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının hem vatandaşlar hem de turizmciler açısından ayrı bir moral ve motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Bu motivasyonla bayram rezervasyonlarında ciddi bir artış olduğunu belirten Kızıldağ, hem operatör hem de direkt satışlarla bölgedeki otellerde 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yüzde 90'ların üzerinde bir doluluk yaşanacağını dile getirdi.

Her şey dahil 5 yıldızlı otellerin yanı sıra irili ufaklı pansiyonların bile dolduğunu vurgulayan Kızıldağ, "Şu anda otellerde yüzde 90'ların üzerinde doluluk var. Satışlar son güne kadar devam edecek. Ayrıca rezervasyon yaptırmayıp son andaki kapı satışlarıyla dolulukların yüzde 100'e yaklaşacağını tahmin ediyorum." diye konuştu.

Rusya'dan charter uçuşlarının başlaması

Rusya'dan charter uçuşlarının yeni başladığını, halen Antalya'ya günlük 4-5 charter uçağın geldiğini belirten POYD Başkanı Kızıldağ, şunları söyledi:

"Tabii ki uçuşların daha önceden başka destinasyonlara planların yapılmasından dolayı charter uçuşların artması biraz zaman alacak. Bu ayın 20'sinden itibaren sayıların günde 15-20'leri bulacağını tahmin ediyorum. Sezonun da özellikle Rusya sezonunun kasım ayı ortalarına hatta sonlarına kadar uzayacağını düşünüyorum. Hatta bazı operatörler yılbaşı sürecini de içeren charter uçuşlarını devam ettirmeyi planladıklarını söylüyor. Charter uçuşların başlaması bu yıl son çeyreğine pozitif etki edecek ama asıl 2017'ye çok ciddi katkısı olacak."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı
  • 09.11.2023 16:13

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı

Antalya Muratpaşa ilçesi Haşimişcan Mahallesi'nde kentsel sit alanındaki bir yap ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

 Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi
  • 14.03.2023 09:52

Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi

1100 yataklı hastanede 40'ın üzerinde ameliyathane ve 250'nin üzerinde yoğun bak ...