maritbet girişmaritbet
Anadolu'nun cennet köşesi turizme açılmayı bekliyor

Anadolu'nun cennet köşesi turizme açılmayı bekliyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kayalıdere Köyü’nde bulunan Kayalıdere şelaleleri turizme açılmayı bekliyor.

Ereğli ilçe merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan 25 metre uzunluğundaki şelale görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Kayalıdere çayı üzerinde irili ufaklı 7 şelale bulunurken, büyük şelalenin üst kısmında yaklaşık 50 metre uzunluğunda taşlardan oluşan doğal akua park bulunuyor. Kayalıdere Çayı ve şelalelerinin etrafının geniş alanda metrelerce yükseklikteki ağaçlarla çevrili olması bölgeyi doğa sporları yönünden de cazip kılıyor.

Kayalıdere

İnternette görüntülerini izlediği şelaleleri görmek için İstanbul'dan Ereğli ilçesine gelen Selçuk Göktepe, şelaleleri çok beğendiğini ve mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.  Göktepe “Burasını bana söylediklerinde inanmamıştım. Kanyon gibi bu kadar kuytu güzel bir vadinin olacağına inanmamıştım. Çocukluğum geçti Ereğli'de ama böyle güzel bir yer olacağını düşünmemiştim. İyi ki de uğramışım. Burası çok güzel. Bayağı bir yorulduk ama muhteşem."

Kayalıdere

"Yukarıda ki manzarada harika. Buraya birilerinin dokunması, burasının turizme açılması lazım. Çok güzel, iyi ki gelmişim. Çok mutluyum şu an. Hava da çok sıcak, nem yok. Kendimi çok rahat hissediyorum. Araba ile yolculuk yaptım. Sıcakta kaldım. Ama buraya gelince bütün yorgunluğum gitti. İyi ki buradayım. Herkese tavsiye ederim. Zaten internetten de paylaşacağım. Herkesi buraya davet edeceğim” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Anadolu'nun cennet köşesi turizme açılmayı bekliyor
  • 19.05.2015 09:21

Anadolu'nun cennet köşesi turizme açılmayı bekliyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kayalıdere Köyü’nde bulunan Kayalıdere şelale ...