maritbet girişmaritbet
Alternatif turizmde, alternatifsiz şehir Artvin!

Alternatif turizmde, alternatifsiz şehir Artvin!

"Dünyada en çok ziyaret edilen 100 kent" sıralamasında Türkiye'de yer alan 4 ilden biri Artvin oldu.

Artvin'in, Uluslararası araştırma şirketi "Euromonitor International" tarafından hazırlanan, "Dünyada en çok ziyaret edilen 100 kent" sıralamasında Türkiye'deki 4 ilden biri olması kentte memnuniyetle karşılandı.
Vali Ömer Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin'in "Dünyada en çok ziyaret edilen 100 kent" arasında bulunmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Artvin'in her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü belirten Doğanay, son yıllarda özellikle yerli turistlerin ilgisinin ciddi oranda arttığını gözlemlediklerini dile getirdi. Doğanay, ziyaretçi ilgisinin artmasına rağmen Artvin'in turizm sektöründe hak ettiği düzeyden henüz uzak olduğuna dikkati çekti.

"Artvin, alternatif turizmde alternatifsiz"

Doğanın ön plana çıktığı Artvin'e dünyadan da ilgi olduğunu anlatan Doğanay, ilde ziyaretçilere doğa ile iç içe olan kampçılık, kayak, jeep safari, rafting ve kano gibi alternatif turizm imkanları sunulduğunu vurguladı.
"Artvin, alternatif turizmde alternatifsiz il." diyen Doğanay, doğaya sevdalı yerli ve yabancı ziyaretçileri yılın her mevsimi ayrı güzelliğe sahip kentte ağırlamak istediklerini ifade etti.

Doğanay, Artvin'in, Türkiye'nin Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı ile Hopa Limanı'na sahip olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"İlimiz, eşsiz doğal ve kültürel zenginliklere sahip. Çoruh Nehri'nin bulunduğu vadide birbirini takip eden baraj göllerimiz bulunuyor. İlimizin küresel iklim değişikliklerinin olumsuzluklarından etkilenmeyeceği öngörülüyor. İlimiz, barajlarda su sporları, ormanlarla kaplı kayak tesisinde kış sporları, hırçın ve sert topoğrafyasının balta girmemiş doğal yaşlı ormanlarında, dağ ve vadilerde trekking, jeep ve motor safari gibi alternatif sporlarla benzersiz imkanlar sunan zengin potansiyele sahip."

Vali Doğanay, Artvin'in, Türkiye'nin tek biyosfer rezerv alanına sahip olduğunu anlatarak, "Artvin vadileri, doğal gölleri, orman varlığı, su kaynakları, dere ve nehirleri, kültürel değerleriyle adeta cennetten bir köşe. Hopa-Borçka Yolu ve Cankurtaran Tüneli'nin yapımının tamamlanmasıyla da Artvin'e ulaşım kolaylaşıp kısalacak. Bu tespitlerden hareketle de Artvin'de turizm sektörünün çok yakın gelecekte ciddi bir gelişim kaydedeceğine inanıyorum." diye konuştu.

"Artvin, dünyada popülaritesi artan bir şehir"

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin'in dünyada popülaritesi artan iller arasında yer aldığını söyledi.
Türkiye'de yaşanabilir şehirler arasında ilk 3'e girmeyi hedeflediklerini belirten Kocatepe, şöyle devam etti:
"Dünyada en çok turistin uğradığı kent sıralamasında 80'lerden 50'lere, 40'lara neden gelmeyelim? Burası adeta cennet. Burada bir hazine var ve bu hazineyi kırmadan, dökmeden sürdürülebilir turizmin yaşandığı kent yapma uğrunda çalışıyoruz. Her zaman turizm için dile getirdiğim, 'taşkın kalabalıkları değil, seçkin misafirleri Artvin'imize bekliyoruz.' sloganımızı tekrarlıyorum. Artvin'in, turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin en iyi göstergesi bu istatistiklerdir. Kentimizin bakir coğrafyasını bozmadan, şehre gelen turistlerin konaklama sürelerini artırmak için çalışmalarımız sürüyor."

"Euromonitor International"ın çalışması

Uluslararası araştırma şirketi Euromonitor International tarafından, 2016'da yapılan ve en az 24 saatlik konaklamayı içeren ziyaretler baz alınarak hazırlanan dünyada en çok ziyaret edilen 100 kentin sıralandığı liste, bir süre önce Londra'da gerçekleştirilen Dünya Turizm Fuarı kapsamında kamuoyu ile paylaşılmıştı.
Türkiye'den dört şehrin bulunduğu listede, İstanbul 9 milyon 174 kişiyle 15'inci sırada yer alırken, Antalya 6,1 milyon turistle 29'uncu sırada, Edirne 2,8 milyon turistle 68'inci, Artvin ise 2,4 milyon turistle 85'inci sırada yer alıyor.

Raporda, 2020 yılında İstanbul'u 9,5 milyon, Antalya'yı 7 milyon, Edirne'yi 3 milyon ve Artvin'i 2,8 milyon turistin ziyaret etmesinin beklendiği ifade edilmişti.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alternatif turizmde, alternatifsiz şehir Artvin!
  • 21.11.2017 16:02

Alternatif turizmde, alternatifsiz şehir Artvin!

"Dünyada en çok ziyaret edilen 100 kent" sıralamasında Türkiye'de yer alan 4 ild ...

Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor
  • 11.08.2017 14:48

Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Yusufeli Barajı dolayısıyla su altında kalacak Yusuf ...

Artvin'de şiddetli rüzgarda zarar gören konutlar tespit edildi
  • 22.05.2017 15:25

Artvin'de şiddetli rüzgarda zarar gören konutlar tespit edildi

Artvin'de bir ay önce etkili olan şiddetli rüzgarın yol açtığı maddi zararın gid ...

Artvin Valisi Doğanay evleri yanan köylülerle görüştü!
  • 09.05.2017 14:13

Artvin Valisi Doğanay evleri yanan köylülerle görüştü!

Artvin Valisi Doğanay, merkeze bağlı Ortaköy köyünde geçen ay meydana gelen yang ...