maritbet girişmaritbet
Alsancak Limanı ile ilgili sorunlar çözülüyor

Alsancak Limanı ile ilgili sorunlar çözülüyor

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Konak Belediyesi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının birlikte çalışma kararı aldığını belirtti.

Öztürk, yaptığı açıklamada liman projesi için temmuz ayında askıya çıkarılan imar planına Konak Belediyesinin itiraz ettiğini hatırlatarak, itiraz sonrası tepkiler üzerine iki kurumun planlara son şeklini vermek üzere bir araya gelme kararı aldığını ifade etti. 

Belediyenin liman içindeki otelin yüksekliği, hangi alanın ne amaçla kullanılacağının planda belirtilmesi ve SİT alanlarının korunması konularında çekincelerinin bulunduğunu kaydeden Öztürk, "Konak Belediye Başkanı Pekdaş, İzmir Kruvaziyer Limanı'nı sahiplendi. Hassas davrandığı gibi olumlu, yapıcı ve çok hızlı adımlar attı. Hem kendilerine hem de bu adıma duyarsız kalmayan ÖİB yetkililerine teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Türkiye'de birtakım yargılar hızla değişiyor. Yenikapı Mitingi'nden sonra oluşan birlik ve uzlaşma ruhu sayesinde neredeyse her kurum birçok konuya anlayışlı ve yapıcı şekilde yaklaşılıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak bu gelişmelerden son derece mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

"İstanbul'a ayak uyduralım"

İstanbul'daki Galataport Projesi'ne geçen hafta 6 Türk bankasının 1 milyar 20 milyon avro kredi sağladığını hatırlatan Öztürk, bu proje kapsamında İstanbul'un 3 milyon kruvaziyer yolcuya ev sahipliği yapmasının planlandığını bildirdi. 

Öztürk, şu değerlendirmede bulundu:

“İzmir olarak İstanbul ile rakip değiliz. Aksine bu iki şehir kruvaziyer turizmi için birbirini tamamlıyor. İstanbul'da Galataport ile adımlar atılırken, İzmir Alsancak Limanı'nda da imar planına son şekli verilip yatırımlara başlanması gerekiyor. Bir an önce modern terminal binası, daha fazla geminin yanaşacağı parmak iskeleler ve yolcuların liman sahasına girmeden terminale ulaşacağı körük sistemi yatırımlarına başlamalıyız. Bu sayede kruvaziyer gemilerinin rotasında İstanbul ile beraber İzmir de önemli bir uğrak noktası haline gelecektir.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alsancak Limanı ile ilgili sorunlar çözülüyor
  • 05.09.2016 17:33

Alsancak Limanı ile ilgili sorunlar çözülüyor

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruv ...

Alsancak Kruvaziyer Limanı'nda AVM'ye yer verilmesine İzmirliler itiraz ediyor!
  • 05.09.2012 11:46

Alsancak Kruvaziyer Limanı'nda AVM'ye yer verilmesine İzmirliler itiraz ediyor!

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Oktay Ekinci'nin bugünkü köşe yazısında Alsanc ...