maritbet girişmaritbet
Almanya'da Göbeklitepe'ye büyük ilgi!

Almanya'da Göbeklitepe'ye büyük ilgi!

Göbeklitepe'nin birebir kopyasının yer aldığı Almanya'da düzenlenen Berlin Uluslararası Turizm Borsası turizm severlerden yoğun ilgi gördü.

Dünya turizmi bu yıl 53'üncü kez kapılarını açan Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) fuarında bir araya geldi. Türkiye de fuardaki yerini aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Türk Hava Yolları'nın kurdukları stantlarda büyük yoğunluk yaşanırken, Türkiye'den otelcilerin bulunduğu bölümdeki kalabalık da göze çarpanlar arasındaydı. Türkiye'nin bulunduğu kısımda yer alan Göbeklitepe standı, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

TÜRSAB'ın davetiyle katıldığımız fuarı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy özellikle Türkiye'ye gelecek Alman turist sayısında olumlu gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek, “Bu yıl Almanya'dan yapılan erken rezervasyonlarda yaklaşık yüzde 58'lik artış yaşandı. Almanya'dan diğer ülkelere yapılan satışlarda böyle bir artış yok. 2019 yılının sonunda Almanya'dan Türkiye'ye gelmesini beklediğimiz turist sayısı 5.6 milyon” diye konuştu. 

ODAK GÖBEKLİTEPE

Göbeklitepe ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ersoy, şunları söyledi: “Türkiye'nin çok muhteşem hazineleri var. Arkeolojik değerleri, gastronomisi, doğası, denizi ve güneşi gibi. Bu bağlamda Göbeklitepe ön plana çıktı. 2019 yılında sayın cumhurbaşkanımızın Göbeklikepe yılı ilan etmesiyle birlikte tanıtımın odak noktasına Göbeklitepe'yi koyduk. Göbeklitepe 12 bin yıl önceye dayanan tarihin sıfır noktası olarak da anılan ve diğer arkeolojik değerlerden ayrışan bambaşka bir özelliği var. Biz de bunu vurgulayarak bir tanıtım kampanyası yapıyoruz. Çok büyük ilgi var. Tüm kampanyalarımıza 2019 boyunca yerleştireceğiz.” 

FOUR SEASONS'IN GÖBEKLİTEPE İLGİSİ

Göbeklitepe'ye talepte ciddi artış olduğunu kaydeden Şanlıurfa Turizm Geliştirme AŞ Genel Müdürü Mehmet Uncu, “Konaklamada yatırımcılarını bölgeye bekliyoruz. Geçen yıl 1 milyon turist ağırladık. 2019'da katlamak istiyoruz. Konaklamada eksiğimiz var. Mevcut yatak kapasitemiz 5 bin 200, 10 bine çıkarmak istiyoruz. 3 ve üstü yıldızlı otellerin yatırımları çok iyi olacak. Şu anda Hilton ve Dedeman var. Sheraton'ın yatırımını bekliyoruz. Bir de Four Seasons görüşmeye geldi” diye konuştu.

2019 AVRUPALININ DÖNÜŞ YILI OLACAK

Fuarın sadece Alman turist için değil tüm orta Avrupa için etkili olduğuna dikkat çeken TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “2015'te Türkiye turizmi rekor kırmıştı. Almanya'dan gelen turist sayısı 5.5 milyondu. Geçen yıl 4.5 milyon Almanı ağırladık. 2016 ve 2017 düşünüldüğünde bu iyi bir rakamdı. Bu yıl ise 5.6 milyon Alman turist bekleniyor. 2015'i yakalamış olacağız. 2019'da sadece Almanya'dan değil tüm OECD ülkelerinden artış bekliyoruz. 2015'e göre bu ülkelerdeki turist kaybımız 3.5 milyon. Bunların 2019'da geri döneceğini ve turist sayısında 50 milyonluk hedefe ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz