maritbet girişmaritbet
"Ağa odası"nda konaklamanın bedeli 700 avro

"Ağa odası"nda konaklamanın bedeli 700 avro

Muğla'nın Datça ilçesinde aslına uygun restore edilen iki asırlık "Mehmet Ali Ağa Konağı", bölge turizmine hizmet veriyor.

Muğla'nın Datça ilçesinde aslına uygun restore edilen iki asırlık "Mehmet Ali Ağa Konağı"nda bulunan ve süit oda olarak kullanılan "ağa odası"nda 700 avro karşılığında konaklanabiliyor.

Yöre halkının "Kocaev" diye adlandırdığı 200 yıllık kültür mirası ahşap konak, 2005 yılında yeni sahibi tarafından 1,5 milyon dolar harcanarak restore edildikten sonra otel olarak hizmet vermeye başladı. 

Bölgedeki en eski mimari örneklerden biri olma özelliği taşıyan konak, Osmanlı kültürünü merak eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Mehmet Ali Ağa Konağı

AA muhabirine konak hakkında bilgi veren otel yetkilisi Haşim Ballı, sedir kokusunun yayıldığı ahşap konaktaki 5 odanın dekorasyonunda klasik çizgideki mobilyaların yöresel ve geleneksel dokularla buluştuğunu söyledi.

Ahşap ana binanın yanında daha sonra yığma taştan yapılmış ikinci bir bina daha bulunduğunu belirten Ballı, burada da 13 odanın yer aldığını kaydetti.

Yapıların yaklaşık 13 bin metrekare alanda bulunduğunu anlatan Ballı, "Misafirlerimiz tarihi atmosfere hayran kalıyor, çok memnun ayrılıyor. Yaz sezonunda genelde Türk misafirlerimiz ağırlıkta. Yabancılardan ise genelde Amerikalıları ve Almanları konuk ediyoruz" dedi.

Mehmet Ali Ağa Konağı

Oda fiyatları 400 ila 700 avro arasında

Ballı, konağın üst katındaki  bulunan 5 odanın fiyatlarının sezona göre 400 ila 700 avro arasında değiştiğini dile getirerek, "Konağın ilk sahibi olan ağanın kullandığı süit odanın gecelik ücreti ise 700 avro. Taştan yapılmış konaktaki odaların fiyatları ise 200 ila 220 avro arasında" şeklinde konuştu. 

Mehmet Ali Ağa Konağı'nın güzel bir tarihi dokusu bulunduğuna dikkati çeken Ballı, şu ifadeleri kullandı:

"Konaktaki odalar müze otel gibi tasarlandı. Bütün dekorasyon el işlemesi. Restore edilirken itinayla özüne uygun aynı teknikler kullanıldı. Odalarda antika eserler de bulunuyor. Özellikle balayı ile özel günlerinde gelen misafirlerimiz, ağa odasını tercih ediyor."

Mehmet Ali Ağa Konağı

Mehmet Ali Ağa Konağı

Reşadiye Mahallesi'nin tepesine 1809 yılında yapılan konak, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Datça Yarımadası'na hükmeden Mehmet Ali Ağa'nın ismini taşıyor.

Mehmet Ali Ağa'nın, İstanbul'un ünlü ressamlarını Datça'ya getirterek konak salonunun tavanlarını, İstanbul'u tasvir eden resimlerle donattığı belirtiliyor.

Cumhuriyet döneminde uzun süre kullanılmayınca virane hale gelen ve 1990'lı yıllarda iş adamı Mehmet Pir tarafından satın alınan konak, aslına uygun restore edildikten sonra turizme hizmet veriyor.

Konağın yapıldığı yer, bölgede hava sirkülasyonunun en fazla olduğu yer olarak biliniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Ağa odası"nda konaklamanın bedeli 700 avro
  • 05.07.2015 10:09

"Ağa odası"nda konaklamanın bedeli 700 avro

Muğla'nın Datça ilçesinde aslına uygun restore edilen iki asırlık "Mehmet Ali Ağ ...