maritbet girişmaritbet
Adalı Holding, Teksas ve Kuzey Dakota’da 10 otel açacak!

Adalı Holding, Teksas ve Kuzey Dakota’da 10 otel açacak!

ABD’de yaşanan ‘kaya gazı’ üretimindeki patlama dünyada çığır açarken, kaya gazı ve petrolün üretildiği bölgelerin dinamiklerini de değiştirdi. Daha fazla yatırımcı ve işçinin akın ettiği bu bölgelerdeki altyapı eksikliği ise Türk şirketleri harekete geçirdi

 

ABD'de yaşanan ‘kaya gazı' üretimindeki patlama dünyada çığır açarken, kaya gazı ve petrolün üretildiği bölgelerin dinamiklerini de değiştirdi. Daha fazla yatırımcı ve işçinin akın ettiği bu bölgelerdeki altyapı eksikliği ise Türk şirketleri harekete geçirdi. Adalı Holding, ABD'nin en çok petrol üretimi yapan iki eyaleti Teksas ve Kuzey Dakota'da 10 otel açmaya hazırlanıyor.

TÜRK şirketler, ABD'de yaşanan kaya gazı devriminden faydalanmanın ilginç bir yolunu buldu. Petrol ve kaya gazı üretiminin patlama yaptığı eyaletlerdeki altyapı eksikliğini fırsat bilen Adalı Holding, ABD'nin en çok petrol üreten eyaletleri Kuzey Dakota ve Teksas'ta toplam bin 500 yatak kapasiteli 10 otel yatırımına hazırlanıyor.

Ciddi lojistik faaliyet var

Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Adalı, iki eyalette de petrol şirketleri ve büyük sondaj firmalarının yoğun ilgisi olduğunu dile getirerek, şunu söyledi: “Kanada sınırındaki Kuzey Dakota, şeyl çatlatma teknolojisi sayesinde petrol üretiminde hızla ilerledi. Petrol fiyatlarının 70 dolar olması halinde bile bu yöntem hâlâ kârlı. Şu anda yüksek seyrettiği için sektörde çok ciddi bir lojistik faaliyet süreci işliyor.”

Kaya gazı fırsatı

“Bundan nasıl faydalanabiliriz” diye düşündüklerini anlatan Adalı, şöyle devem etti: “Kaya gazı bölgelerinde çalışanlar için otel inşaatları ve kalacak yer inşa ediyoruz. Şu anda Kuzey Dakota'da bir otelin inşaatına başladık. Sadece yatak ve kahvaltı tarzı oteller yapıyoruz. Hedefimiz Kuzey Dakota ve Teksas bölgelerinde 10 adet bu tip otel yapmak.”

Kırgızistan'da sivil radar

Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aytaç Demirbaş ise ABD Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı müteahhidi olduklarını belirterek, “Türkiye haricinde beş ülkede devam eden projelerimiz var. Toplamda yurtiçi ve yurtdışı bu kontratların değeri yaklaşık 600 milyon dolar. Bunlar arasında büyükelçilik binası, kamp, pist de var, radar sistemi de var. Türkiye'de İncirlik'te devam eden kontratlarımız ve işlerimiz bulunuyor. Kırgızistan hava sahasının radar sistemini yapıyoruz ama bu sivil bir radar” diye konuştu.  

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adalı Holding, Teksas ve Kuzey Dakota’da 10 otel açacak!
  • 21.09.2012 06:52

Adalı Holding, Teksas ve Kuzey Dakota’da 10 otel açacak!

ABD’de yaşanan ‘kaya gazı’ üretimindeki patlama dünyada çığır açarken, kaya gazı ...

Van'da yıkılan her dersliğe karşılık iki derslik yapılıyor!
  • 13.08.2012 12:17

Van'da yıkılan her dersliğe karşılık iki derslik yapılıyor!

Van Valisi Münir Karaloğlu, hayırsever iş adamları ve kurumlar tarafından yaptır ...

Adalı Holding Van’da yapacağı okulun temelini attı!
  • 01.05.2012 11:28

Adalı Holding Van’da yapacağı okulun temelini attı!

Van Valisi Münir Karaloğlu, depremden sonra Türkiye'nin kenetlendiğini ve yardım ...