maritbet girişmaritbet
Abbate'nin Bilecik tesisleri AVM ve otel ve rezidans olacak

Abbate'nin Bilecik tesisleri AVM ve otel ve rezidans olacak

Mustafa Kefeli, Bilecik'teki fabrikayı AVM, rezidans ve otel olarak değerlendirmek istediklerini söyledi


Bisse markası ile üretim gerçekleştiren Kefeli Giyim, bir süre önce iflas eden ve gayrimenkulleri Halk Bankası tarafından satın alınan Abbate ile yakından ilgileniyor. Abbate'nin gerek marka gerekse gayrimenkullerini satın alma adına Halk Bankası'na 10 milyon dolar tutarında bir iyi niyet mektubu verdiklerini ifade eden, Kefeli Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli, Bilecik' teki fabrikayı bir inşaat firması ile birlikte alışveriş merkezi(AVM), rezidans ve otel olarak değerlendirmek arzusunda olduklarını söylüyor.

Bilecik 2'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Abbate markasıyla üretim yapan Öztay Tekstil'in 125 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi, Bilecik İcra Müdürlüğü tarafından 28 Eylül 2009 tarihinde ikinci kez satışa çıkarılmıştı. Halk Bankası, 13 milyon lira alacağına karşılık 10 milyon 910 bin lira teklifle tesisin yeni sahibi olmuştu. Üretim tesisleri Halk Bankası'na geçen Abbate ile Türkiye'nin en büyük gömlek üreticilerinden birisi olan Bisse markası ile üretim gerçekleştiren Kefeli Giyim, yakından ilgileniyor.

Şirket, Abbate'nin gerek marka gerekse gayrimenkullerini satın alma adına Halk Bankası'na 10 milyon dolar tutarında bir iyi niyet mektubu verdi. Kefeli Giyim Sanayi ve Bisse Tekstil Ürünleri AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli bu süreç hakkında ise şu bilgileri verdi: "Bugün Abbate'nin üretim faaliyetlerini tamamen durdurmuş olması firma olarak bizi fazlasıyla üzmüştür. Türkiye için önemi çok yüksek olan bir markanın yok olmasına asla razı olamayız. Bu nedenle Abbate'nin Bilecik ve İstanbul Atışalanı'nda yer alan fabrikaları ile marka için teklifimizi sunduk. Bu bir süreçtir. Şu anda söz konusu bu işletmelerin üzerinde 13'ün üzerinde dava devam etmekte. Biz de bu davaların sonuçlarını beklemekteyiz. Teklifimizi verdik ve dava sonuçlarına göre hareket edeceğiz. Şu anda herhangi bir pazarlık aşaması söz konusu değil. Öncelikli olan davaların sona ermesidir. Tüm bu süreçlerin tamamlanması sonucunda Atışalanı'nda yer alan fabrikasını faaliyete geçirmek istiyoruz. Bilecik' teki fabrikayı ise bir inşaat firması ile birlikte alışveriş merkezi(AVM), rezidans ve otel olarak değerlendirmek arzusundayız. Abbate markasını da Bisse'nin bir alt segmenti olarak; Türkiye, Ortadoğu ve Rusya pazarında faaliyete geçirmeyi planlamaktayız."
 
21 yıl önce kuruldu
Abbate'nin kuruluşu 1989 yılına dayanıyor. Ahmet Tayan tarafından kurulan şirket, 2000 yılında eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Mahmut Rauf Çataklı'nın sahibi olduğu Öztay Tekstil'e satılmıştı. 2005 yılına kadar Türkiye'nin "en büyük 500" listesinde yer alan Öztay Tekstil, yılda 7 milyon adet gömlek üretme kapasitesine sahipti. Ayrıca Avrupa'nın en büyük üreticisi ve 500 bin adete yakın ihracatıyla rekor kırmıştı. Şirketin, yıllık cirosu ise iyi dönemlerinde 90 milyon TL'ye kadar ulaşmıştı. 2007 yılından sonra zor günler geçirmeye başlayan Öztay Tekstil, özellikle alacaklıları tarafından da sıkıştırılınca arka arkaya haciz kararları gelmeye başladı. Abbate'ye ilk haciz kararını Bilecik'teki Abbate fabrikasına verdiği yemeklerin parasını alamayan ‘Üç Öğün Yemek' firması aldırdı. Arkasından servis hizmetinin parasını alamayan Albayrak, kumaşçı Bossa, Asya Bank ve Halkbank da haciz kuyruğuna girdi.
Kaynak: Hürriyet Emlak
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz