maritbet girişmaritbet
9 günlük tatil Kapadokya'yı kapalı gişe yaptı

9 günlük tatil Kapadokya'yı kapalı gişe yaptı

Peri bacalarıyla ünlü tatil merkezinde bayram dönemi için rezervasyonlar doldu.

Türkiye'nin peri bacaları, balon turları, kayadan oyma butik otelleri, vadileri ve yer altı şehirleri ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasının da etkisiyle rezervasyonlar doldu.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, yaptığı açıklamada, bölgedeki turistik konaklama tesislerde Ramazan Bayramı tatili için rezervasyonların tamamen dolduğunu bildirdi.

Bölgedeki otel, motel pansiyon ve diğer konaklama merkezlerinde rezervasyonların dolması nedeniyle bayram tatili süresince turist yoğunluğu yaşanacağını belirten Demir, bu gibi tatillerde turistlerin ve tatilcilerin ilgisinin genellikle Kapadokya gibi kültür turizmine yönelik olduğunu söyledi.

Ramazan ayı nedeniyle bölgeyi ziyaret eden yerli turist sayısında azalma olduğuna dikkat çeken Demir, tatilin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte hem yerli turiste tatil fırsatı sağlandığını hem de iç piyasanın canlanacağını kaydetti.

Bölgedeki turistik konaklama merkezlerinin acentelere kontenjan vererek bayram satışlarını yaptığını ifade eden Demir, bu nedenle erken rezervasyon durumunun da söz konusu olmadığını dile getirdi.

Demir, "Ramazan Bayramında Kapadokya'daki turistik konaklama tesislerindeki doluluk oranı şimdiden yüzde 100'e ulaştı. Bayram tatili için rezervasyonlar bir süre önce acentelere kontenjanlar verilerek satışa sunuldu ve kısa sürede de tamamen doldu. Bayram için halen bölgeye yoğun bir talep var" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz