maritbet girişmaritbet
300 bin kişiyi gördü Çorlu Divan’a 16 milyon dolar yatırdı

300 bin kişiyi gördü Çorlu Divan’a 16 milyon dolar yatırdı

Yaklaşık 16 milyon dolarlık harcamayla hizmete giren Divan Otel Çorlu’ya büyük bir yatırım yaptıklarını anlatan Arsan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İrfan Cengiz, “Çorlu Türkiye’nin çok önemli bir sanayi bölgesi oldu. Nüfusu hızla artarken yeni yatırımcılar da bölgeye akın ediyor. Buraya 16 milyon dolar yatırım yaptık. Çorlu’ya günde 300 bin kişi giriş çıkış yapıyor” dedi.

Kaynak: Mert TEMİZKAN / HÜRRİYET

 
Çorlu'nun çok büyük bir sanayi bölgesi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Mehmet İrfan Cengiz, şu bilgileri verdi: “Bu bölgede 850 fabrika bulunuyor. Devlet planlama teşkilatının araştırmasına göre Çorlu'nun nüfusu yakın zamanda 500 bin, bir kaç seneye de 1 milyon civarlarında olacak. Bunun bölgeye bir çok getirisi olacak. Gebze uydukentlerin ilk adımıydı. O bölge doygunluğa ulaşınca, ikinci uydukentin Çorlu olmasına karar verildi.”

Zarar ihtimali yok

2003 yılında Çorlu'nun doğalgaz dağıtım ihalesini aldıklarını söyleyen Mehmet İrfan Cengiz, “O dönemlerde burada iş yapacağımız için ayrıntılı bir envanter çıkarmıştık. Eğitimden istihdama, ne tür ihtiyaçlar olduğundan, gelen giden insan sayısına kadar bir çok noktayı tespit etmiştik. Bizim oteli yapmadan önce ne kadar müşteri geleceği konusunda bir fikrimiz zaten vardı. Zarar göreceli bir kavram ancak ne kadar çok karlı olacağını birlikte göreceğiz. Zarar etme gibi bir ihtimal burada yok denecek kadar az.”

Divan'ın artık şehir oteli yatırımlarına yöneleceğini anlatan Divan Oteller ve Restoranlar Genel Müdür Yardımcısı Murat Gün, şöyle konuştu: “Güneydeki herşey dahil otellerinin mantığında düşünürseniz ne alırsanız alın para bellidir. Ama şehir otellerinde bu şekilde değil. Bazı misafirler çok kısa da kalabilir. Kurumsal oldukları için daha yüksek fiyatlar verebiliyorsunuz. Güneyde talebin üzerinde arz var.”

Rahmi Koç'un antikaları butik otelde

DİVAN Otel'in yeni yatırımlarıyla ilgili konuşan Divan Oteller ve Restoranlar Genel Müdür Yardımcısı Murat Gün, “Aralık sonu gibi açılmasını düşündüğünüz Divan İstanbulvar. Bursa var. Ankara'da 150 yıllık Çukurhan alındı, butik otel oldu. Rahmi Koç Müzesi'nin malzemeleri ve Rahmi Koç'un kişisel antikalarıyla düzenlendi. 1-2 hafta içinde açacağız” dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz