maritbet girişmaritbet
3. Turizm Şurası için hazırlıklar sürüyor!

3. Turizm Şurası için hazırlıklar sürüyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1-3 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek "3. Turizm Şurası"nın ön hazırlık çalışmalarının ilk tur görüşmeleri tamamlandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 3.Turizm Şurası'nın ön hazırlık çalışmaları kapsamında, Prof. Dr. Bayram Zafer Erdoğan başkanlığında İstanbul'da "Dijital Turizm ve İnovasyon Komisyonu" toplandı. 

Prof. Dr. Erdoğan, 15 yıldır yapılmayan şuranın 2023 Türkiye Turizm Stratejisi hedefleri bakımından önemine değinerek, komisyondan çıkacak kararların diğer komisyon kararlarını da etkileyecek ve dönüştürecek nitelikte olacağına inandığını kaydetti.

Şura kapsamında düzenlenen "Gastronomi Turizmi Komisyonu"nun başkanlığını yapan Vedat Başaran ise Türkiye'nin gastronomi ile küresel sistem içerisinde nasıl ve ne şekilde yer alması gerektiğinin belirlenmesinin önemine işaret etti.

Başaran, şuradan beklentilerinin, geçmişte Türk gastronomisi adına yapılamayanlara değil, gelecekte Türkiye adına elde edilebilecek başarılara odaklanmak olduğunu vurguladı.

İç turizm alanında kamu ve özel sektörden önemli paydaşların bir araya geldiği Kayhan Çolakel başkanlığındaki "İç Turizm Komisyonu"nda ise Türkiye turizmi açısından iç turizmin önemi ele alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ziya Taşkent, turizm sektörünün önde gelen temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla Bülent Akarcalı başkanlığında toplanan "Turizm Politikaları Komisyonu"nda ise Türkiye'nin mevcut turizm politikaları değerlendirildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AKM’nin yerine opera binası yapılacak!
  • 02.11.2017 14:02

AKM’nin yerine opera binası yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3’üncü Turizm Şûrası’nda Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkıl ...

3. Turizm Şurası, 15 yıl sonra yarın başlıyor!
  • 31.10.2017 16:49

3. Turizm Şurası, 15 yıl sonra yarın başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile THY iş birliğiyle, yarın başlayacak 3. Turizm Şur ...

3. Turizm Şurası için hazırlıklar sürüyor!
  • 15.10.2017 11:09

3. Turizm Şurası için hazırlıklar sürüyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1-3 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek "3. Turizm Şur ...