maritbet girişmaritbet
2010'da 24.3 milyar dolarlık otel satış işlemi yapıldı

2010'da 24.3 milyar dolarlık otel satış işlemi yapıldı

Jones Lang LaSalle Hotels tarafından hazırlanan "Otel Yatırım Görünümü RaponTnda, 2009 yılında yaşanan ekonomik gerileme ve piyasa durgunluğunun ardından, pazara geri dönen yatırımcılarla birlikte 2010 yılında 24,3 milyar dolar değerinde global otel gayrimenkul işlemi gerçekleştirildiği kaydedildi

Jones Lang LaSalle Hotels tarafından hazırlanan "Otel Yatırım Görünümü RaponTnda, 2009 yılında yaşanan ekonomik gerileme ve piyasa durgunluğunun ardından, pazara geri dönen yatırımcılarla birlikte 2010 yılında 24,3 milyar dolar değerinde global otel gayrimenkul işlemi gerçekleştirildiği kaydedildi.
Rapora göre, Amerika bölgesi, 11,1 milyar dolara ulaşan işlem hacim i ile 2010 yılında en önemli büyümenin görüldüğü bölge oldu.

Yatırım hacmi yüzde 110 artarak 9,3 milyar dolara ulaşan EMEA bölgesi (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) en likit ikinci bölge olurken, Asya Pasifik bölgesindeki aktivite daha ılımlı bir hızla yükselerek toplamda 3,9 milyar dolara ulaştı. Raporda, öz sermayenin ve banka aracılığıyla gerçekleştirilen satışların artması, borç alma seviyelerinin rahatlamasından dolayı ABD'de gerçekleştirilecek satışların 2011 yılında toplamda 13 milyar dolara ulaşacağının tahmin edildiğine dikkat çekildi. 2011 yılında EMEA bölgesindeki yatırım hacminin yüzde 13,1 milyar dolar oranında artması beklenirken, İngiltere, İrlanda ve lspanya'daki satışların büyük kısmının banka aracılığıyla gerçekleştirilmesi bekleniyor. Asya Pasifik bölgesindeki satışlarda ise 2011 yılında 3,5 milyar dolara ulaşması beklenen Japonya'nın, pazarın başını çekeceği öngörülüyor.

Bölgeler arası sermaye akışı 2009 yılındaki yüzde 15 artış oranıyla kıyaslandığında, 2010 yılında toplam işlem hacmi yüzde 41 oranında arttı. Global sermaye yüzde 53'lük oran ile bölgeler arası yatırımlarda en aktif işlem oldu.
Asya, Ortadoğu ve ABD'li yatırımcıların Avrupa başta olmak üzere kendi bölgeleri dışındaki birincil satın alma fırsatlarını değerlendirdikleri dikkat çekti.

Jones Lang LaSalle Hotels Global Üst Yöneticisi (CEO) Arthur de Haast, konuya ilişkin değerlendirmesinde, işlem hacimlerinin 2011 yılında yüzde 15-25 artarak global anlamda 28-30 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini bildirdi. Sınır ötesi yatırımların 2011 yılında daha da artacağının allını çizen Haast, "İşletme esasları, pazardaki öz kaynakların artmaya devam etmesi ve genel olarak azalmış risk algılamalarıyla yatırımcılar kendi pazarlarının ötesindeki fırsatlara daha açık olacak" yorumunu yaptı. Jones Lang LaSalle Hotels CEO'su ve Yönetici Direktörü Arthur Adler de yatırımcı güveninin arttığını, ekonomideki düzelmeyle birlikte 2011 yılı boyunca pazarların iyileşmeye devam etmesinin beklendiğini, 2011'deen önemli satın almacıların gayrimenkul yatırım ortaklıkları, kurumsal ve özel yatırımcılar ile bireysel zenginlerin olacağını belirtti.

Kaynak: Hürses

  • Etiketler:

Yorum Yaz