maritbet girişmaritbet
17 otel zinciri daha Türkiye'nin yolunu tuttu

17 otel zinciri daha Türkiye'nin yolunu tuttu

İstanbul'un turizm potansiyeli yabancı markaları harekete geçirdi. Uluslararası yabancı otel zincirleri İstanbul'da yer bulmak için birbiriyle yarışıyor. Raffles, Shangri La, Belaggio, Missoni gibi lüks markalar yer arayışında

Kaynak: DİLEK TAŞ / Sabah

Uluslararası yabancı otel zincirleri İstanbul'da yer bulmak için birbiriyle yarışıyor. Turizm dünyasını biraraya getiren CATHIC (Central Asia & Turkey) konferansında gündem İstanbul'un potansiyeli oldu. Jones Lang Lasalle Hotels Türkiye İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Elif Egeli Nişancı, daha önce adı duyulan Mandarin Oriental , Shangri La, Jumeirah Hotels gibi markaların yanı sıra Raffles, Soho House, ABD'li casino işletmecisi MGM ve alt markası Belaggio gibi markaların da Boğaz'da yer aradığını söyledi. Bulnun yanı sıra Radisson markasıyla İstanbul'da olan The Rezidor Group'un Başkan Yardımcısı Chhatwal, İstanbul'da iki olan otel sayılarını dörde çıkaracaklarını belirterek Belek'te anlaştıkları Missoni markası ile İstanbul'da da yer aradıklarını ve Park Inn markasıyla 5 yılda 20 otel açacaklarını belirtti. Raffles'ın Zorlu Center ile görüştüğü, The Address Hotels'in EMAAR' ın Libadiye'deki projesinde son aşamaya geldiği Jumeirah'ın ise eski Maçka Oteli ile ilgilendiği öğrenildi.

Wyndham 9 otel açıyor
Türkiye'de Ramada markasıyla tanınan ABD'li Wyndham Hotels, 5 yıldızlı Wyndham, 4 yıldızlı TRYP ve 3 yıldızlı Days Inn markalarını da Türkiye'ye getiriyor. Wyndham Hotel üst yöneticisi Christian Michel Kalamış ve Güneşli'de, Ramada'yla Gebze, Üsküdar, İzmir, Adana ve Malatya kontrat yaptıklarını söyledi. Daha önce Pera Palace otelini işleten Orient Express'in Başkanı ve CEO'su Paul White Taksim Pera bölgesi veya Boğaz'da yer aradıklarını açıkladı. İstanbul'un yanı sıra Bodrum da zircirlerin ilgi alanına girdi. The Address'in İstanbul dışında Bodrum'da da yer aradığı bunun yanı sıra ABD'li beachclub konsepti Nikki Beach ile lüks resort markası Viceroy'un da Bodrum'a odakla1ndığı öğrenildi.
 
Tercihler İstanbul ve Bodrum'dan yana
1. Shangri La- (Beşiktaş)
2. Mandarin Oriental
3.Jumeirah Hotels&Resorts
4.Raffles
6.Soho House
7. MGM
8. Belaggio
9. The Address
10.Orient Express
11. Missoni (Rezidor)
12. Park Inn (Rezidor)
13. Nikki Beach
14. Viceroy
15. Wyndham
16.TRYP (Wyndham)
17. Days Inn (Wyndham)
  • Etiketler:

Yorum Yaz