maritbet girişmaritbet
Yüksekova'da bin 830 konut için 3 firma çalışıyor

Yüksekova'da bin 830 konut için 3 firma çalışıyor

PKK teröristlerin saldırıları nedeniyle evleri ağır hasar gören vatandaşlar için inşa edilen konutların yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla geçen yıl PKK'lı teröristlere yönelik 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından teröristlerin neden olduğu mağduriyetler gideriliyor.

Evleri ağır hasar gören vatandaşlara dağıtılmak üzere Esenyurt Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapımına başlanan bin 830 konut için yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Yüklenici firma ekipleri, yolların geçeceği güzergahları açarak, temel çalışması yaptı. İş makineleriyle kamyonlara yüklenen hafriyat, alanın dolgusu için belirlenen yere taşındı.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, terörün yol açtığı hasarların giderilmesi için ilçenin birçok noktasında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Geçen yıl yapılan operasyonlarla ilçenin teröristlerden temizlendiğini anımsatan Kaşıkçı, devletin, terör mağdurlarının uğradığı zararların karşılanması için yoğun çalışma içinde olduğunu aktardı.

YENİ MODERN EVLERİN YAPIMINI START VERDİK

Sahada dolaşarak hasarlı binaları ve iş yerlerini gezdiklerini anlatan Kaşıkçı, "Bunları ağır hasarlı ve az hasarlı olarak ayırdık. Az hasarlı olanların bedellerini ödemeye başladık. Ev içinde zarar gören eşya bedelini ödemeye başladık, ödüyoruz." dedi.

Söz konusu çalışmaların zarar tespit komisyonu tarafından yürütüldüğünü ifade eden Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Evi ağır hasarlı olan vatandaşlarımızın evi kaç metrekare ise o kadar metrekarelik ev veriyoruz. 100 metrekare ise 100, 200 metrekare ise 200 metrekarelik ev vereceğiz. Yeni modern evlerin yapımının startını verdik. Bu yılın sonunda inşallah bu konutların teslimini gerçekleştireceğiz. Temel hedefimiz bu. Bin 830 konut yapımı için üç firma çalışıyor. Sadece konutlar değil, oradaki iş yerleri, camisi, çocuk parkları, oyun alanları, sosyal donatıların tamamı ihale edildi."

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanların talimatının, vatandaşların bütün zararlarının giderilmesi yönünde olduğunu kaydeden Kaşıkçı, tüm kurumlarla terör mağdurlarına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. 

Kaşıkçı, "İnsanlarımız öyle güzel bir yerleşime kavuşacak ki artık mutlu ve huzurlu bir şekilde, altyapısı oluşturulmuş, kanalizasyonu, caddesi, sokağı, sosyal donatıları, alışveriş yerleri tamamlanmış yani evinden çıktığı zaman çocuk parkına inecek, alışverişine ve camisine gidebilecek. Bu hizmetler insanımıza güzel şekilde sunulacak." ifadelerini kullandı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yüksekova'da bin 830 konut için 3 firma çalışıyor
  • 20.05.2017 11:16

Yüksekova'da bin 830 konut için 3 firma çalışıyor

PKK teröristlerin saldırıları nedeniyle evleri ağır hasar gören vatandaşlar için ...