maritbet girişmaritbet
Turan, Manisa'da konut yapılacak alanı inceledi

Turan, Manisa'da konut yapılacak alanı inceledi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Manisa'nın Yunusemre ilçesinde TOKİ'nin 5 bin 500 konut yapacağı alanı inceledi

Mehmet Ergün Turan, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Murat Baybatur ve İsmail Bilen ile Yunusemre ilçesinde TOKİ tarafından 5 bin 500 konut yapılacak alanda incelemelerde bulundu. Proje ve çalışmaların kapsamıyla ilgili bilgi alan Turan, Akgedik bölgesinde yapılacak konutlarla birkaç yıl içerisinde söz konusu alanın yaşam alanına dönüşeceğini söyledi. 

Turan, TOKİ'nin ciddi bir ekiple çalıştığını anlatarak, "Toplu Konut İdaresinin yeni dönem vizyonu açısından bu çok önemsediğimiz projelerden bir tanesidir. Manisa'ya üçüncü kez geliyorum çünkü yüzyıllar boyunca yaşayacak bir bölge inşa ediyoruz. Yunusemre Belediyemiz de çok verimli, her zaman bir belediyede karşılaşmayacağımız uyumlu bir çalışma sergiledik" dedi. 

Yapılacak olan projenin şu anda birinci etap çalışmalarının başlandığını aktaran Turan, mart ayında ikinci etabın ihalesini yapmayı planladıklarını belirtti. 

Türkiye ve TOKİ açısından dönüşümün başlangıcı 

Turan, projenin 3'üncü etabının ise 2016 yazı bitmeden ihale etmeyi planladıklarını aktararak, söz konusu projenin Türkiye ve TOKİ açısından bir dönüşümün başlangıcını oluşturduğunu ifade etti. 

Akgedik bögesinde yapılacak olan projenin maketinin kendisine ait çalışma odasında bulunduğunu vurgulayan Turan, Şehzadeler ilçesinde de aynı çalışmayı yapacaklarını söyledi. 

Gazetecilere de konut yapılması konusundaki bir soruya cevap veren Turan, şunları kaydetti:

"Sektördeki müteahhit firmalarla yarışmıyoruz. Biz kamu görevi yapıyoruz. Hiç konut sahibi olmayanlara vereceğiz. Bunların içerisinde gazeteci kardeşlerimiz de olacak alt gelir grubundan vatandaşlarımız da olacak. 2+1 dairelerimizin büyük bir kısmı 3 bin 200 lira gelirin altında olanlara veriyoruz. Gazeteci kardeşlerimizin bu isteğini değerlendireceğiz." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turan, Manisa'da konut yapılacak alanı inceledi
  • 19.12.2015 09:58

Turan, Manisa'da konut yapılacak alanı inceledi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Manisa'nı ...

TOKİ, Manisa'da 5 bin konutluk şehir kuracak
  • 28.11.2015 11:52

TOKİ, Manisa'da 5 bin konutluk şehir kuracak

Toplu konut uygulamaları ve uygun politikası ile dikkat çeken TOKİ, Manisa Akged ...