maritbet girişmaritbet
 TOKİ’ye yurtdışından büyük ilgi sürüyor

TOKİ’ye yurtdışından büyük ilgi sürüyor

Toplu konut alanında Türkiye’nin aldığı mesafeyi yerinde incelemek üzere Ankara’ya gelen İran İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Ali Nikzad ve beraberindeki heyet başarılı projeler gerçekleştiren Toplu Konut İdaresi’ni (TOKİ) ziyaret etti

Toplu konut alanında Türkiye'nin aldığı mesafeyi yerinde incelemek üzere Ankara'ya gelen İran İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Ali Nikzad ve beraberindeki heyet Toplu Konut İdaresi'ni (TOKİ) ziyaret etti. Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan konutları yerinde inceleyen heyet, proje hakkında beğenilerini dile getirdi.
 

TOKİ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, İdarenin Ankara Bilkent'te bulunan merkez binasına gelen İran İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Ali Nikzad ve beraberindeki heyet, Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. TOKİ'nin 8 yılda 472 bin konut rakamına ulaştığını aktaran Ercan Tıraş, kısa sürede 500 bin konut rakamına ulaşacaklarını kaydetti. TOKİ'nin dar ve orta gelirli aileleri kira öder gibi taksitlerle ev sahibi yaptığını belirten Tıraş, bugüne kadar düzenledikleri 3 bin ihale sonucunda 35 milyar liralık yatırım yaptıklarını ve piyasalara 22 milyar liralık kaynak aktardıklarını açıkladı.

TOKİ'nin tüm bu çalışmaları hazine desteği almadan, kendisi kaynak yaratarak sürdürdüğü anlatan Tıraş, Türkiye;deki konut açığının tamamını kapatmak yerine özel sektöre öncülük etmek ve model olmak istediklerini belirtti.
İran İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Ali Nikzad ise TOKİ'nin örnek çalışmalar yaptığını ve "bu çalışmalarla Türkiye'yi daha fazla kalkındırdığını" ifade etti. Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi'nden de övgüyle söz eden İranlı Bakan Nikzad, yapılan çalışmaların çok değerli olduğunu kaydetti. Gecekonduda yaşayan insanların modern evlere taşınmasının çok hayırlı bir iş olduğuna işaret eden Bakan Nikzad, ziyareti sırasında, "Kuzey Ankara Projesi ile kaliteli ve uzun vadeli konutlar inşa etmişsiniz. Yaptığınız çalışmalar kaynakların, enerjinin ve zamanın verimli kullanılmasının resmi gibi" görüşünü ifade etti.
 
Ülkesindeki toplu konut çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Nikzad, İran'da 1,5 milyon konut ihtiyacı olduğunu ve bu açığın kapatılması için çalıştıklarını anlattı. Ülke genelinde 1 milyon 700 bin konutun yapım aşamasında olduğunu vurgulayan Nikzad, iki Türk firmasının İran'da 25 bin konutluk proje yürüttüğünü sözlerine ekledi.
Açıklamada, TOKİ'yi şimdiye kadar çok sayıda yabancı heyetin ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldığı hatırlatıldı.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz