maritbet girişmaritbet
TOKİ'ye taksit ödeyemeyen Romanlar mahkemelik

TOKİ'ye taksit ödeyemeyen Romanlar mahkemelik

Samsun’da gecekonduları 2008 yılında yıkılarak, TOKİ tarafından yapılan apartman dairelerine yerleştirilen Romanlar, evlerin aylık taksitlerini ödemeyince mahkemelik oldu


Samsun'da gecekonduları 2008 yılında yıkılarak, TOKİ tarafından yapılan apartman dairelerine yerleştirilen Romanlar, evlerin aylık taksitlerini ödemeyince mahkemelik oldu. Tüketici Mahkemesi'ne başvuran Romanlar adına açıklama yapan Salim Yarar, “Hiçbir güvencemizin, düzenli bir gelirimizin olmadığını bile bile hangi gerekçe ile bizi bu borcun altına soktular” dedi.
Samsun'un 200 Evler Mahallesi'nde bulunan ve Roman vatandaşların çoğunlukta yaşadığı bölgeye, 2008 yılında 264 konutlu TOKİ evleri yaptırıldı. Roman vatandaşlar ise yaşadıkları gecekondu evlerden buralara taşındı. 15 yıl boyunca ayda 167 TL taksit ödeyecek olan Romanlar, taksitlerini ödeyemeyince TOKİ tarafından evlerinden çıkarılmak istendi. Evden çıkmamak için hukuki mücadele başlatan Romanlar Tüketici Mahkemesi'ne dava açtı. Bugün hakim karşısına çıkan Romanlar haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti.

‘DÜZENLİ GELİRİMİZ, GÜVENCEMİZ YOK'
Duruşma sonunda adliye önünde Roman vatandaşlar adına açıklama yapan Salim Yarar şunları söyledi:
“Biz eski evlerimizde mutluyduk. O evlerimizin karşılığında bize TOKİ evlerini verdiler. Eski evlerimizi de yıktılar. Yaklaşık bin 700 kişilik bir nüfusa sahibiz. Bizi yolu olmayan, alt yapısı bulunmayan evlere yerleştirdiler. Şimdi de evlerin parasını ödeyemediğimiz için bizi kapı önüne koymak istiyorlar. Eski evlerimizi zorla yıkarak bizi TOKİ'ye yerleştirenler, bugün de bizi zorla TOKİ'den atmak istiyor. Hiçbir güvencemizin, düzenli bir gelirimizin olmadığını bile bile bizi hangi gerekçeyle bu borcun altına soktunuz. Bizim bu borcu ödeyemeyeceğimizi biliyordunuz.”

  • Etiketler:

Yorum Yaz