maritbet girişmaritbet
TOKİ’YE REKOR MÜRACAT

TOKİ’YE REKOR MÜRACAT

Erzincan'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Geçit Belde Belediyesi arasındaki protokol gereği, alt gelir grubuna yönelik 304 konut yapılacak.

Erzincan'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Geçit Belde Belediyesi arasındaki protokol gereği, alt gelir grubuna yönelik 304 konut yapılacak.

Beldede bulunan mevcut TOKİ konutlarının yanına yapılacak konutlara, ilk gün itibari ile rekor seviyede müracaat gerçekleşti. Geçit beldesinde ikamet edenlerin kayıtlarının kabul edildiği ilk gün sonunda 304 konuta 300'ün üzerinde müracaat yapıldı. Geçit Belediye Başkanı Düzgün Bilgin, müracaatın 2 binleri bulacağını söyledi.

TOKİ, Erzincan'da konut sayısını artırıyor. TOKİ ile Geçit Belediyesi arasında imzalanan protokolle, 2+1 olacak şekilde, kullanım alanı 78 metre kare üzerine inşa edilecek dairelere müracaatlar Geçit Belediyesi'nde alınmaya başlandı. Protokol gereği Geçit beldesinde ikamet edenlerin kayıtlarının alındığını söyleyen Belediye Başkanı Düzgün Bilgin, ilk etap TOKİ'lere az sayıda müracaat olduğunu, ancak yapılan 2. etap TOKİ'lere beklemedikleri bir oranda müracaatla başladıklarını belirtti.

Geçit Belediye Başkanı Düzgün Bilgin, "Alt Gelir Grubuna yönelik Erzincan'da ilk TOKİ'leri geçtiğimiz yıllarda biz yapma başarısı gösterdik.

Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda TOKİ'ye müracaatta bulunarak, yeni konut alanı oluşturulması yönünde talepte bulunduk. Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle de bu noktada bizlere çok yardımcı oldu.

TOKİ, beldemize 304 konut daha yapacaktır. Biz de vatandaşa sunduk, ancak beklemediğimiz oranda bir müracaat var. Burada herkesi ev sahibi yapmak mümkün değil. Müracaatlar yapılacak ve 304 kişiyi konut sahibi yapacağız. Konutların şartları ise alt gelir grubu olması ve daireler 78 metre kare üzerinde yapılacaktır. Müracaatta bulunanlar 4 bin lirayı ilgili bankaya yatırıyor ve kuradan isimleri çıkarsa, 4 bin lira daha yatıracaklardır. Geri kalan kısmını ise 180 ayda ödeyeceklerdir. Hak sahipleri kura çekimi ile belirlenecek." diye konuştu.

Belediye koridorunda uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar kendilerine sıra gelmesi için bekledi. Ev sahibi olmak için TOKİ konutlarına müracaat etmeye çalıştıklarını söyleyen vatandaşlar, "Evler artık kimin hakkı ise onlar alır. Bizim de bir evimiz olmasını istiyoruz." dedi.

İstanbul Gazetesi
 

 

 

Yorum Yaz