maritbet girişmaritbet
TOKİ’nin Roman konutlarına 10 bin başvuru geldi

TOKİ’nin Roman konutlarına 10 bin başvuru geldi

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Roman vatandaşlar için iki yılı ödemesiz aylık 100 lira taksitli projede, 10 bin konut talebi aldıklarını söyledi

 

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde ‘Roman Açılımı' kapsamında Türkiye'de ilk kez yaptırılacak 132 konutun temeli, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle atıldı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Roman vatandaşlar için iki yılı ödemesiz aylık 100 lira taksitli projede, 10 bin konut talebi aldıklarını söyledi
 
Karacabey Esentepe Mahallesi Anadolu Lisesi arkasında yapılacak konutların temel atma törenine Devlet Bakanı Faruk Çelik ile TOKİ Daire Başkanı Erdoğan Bayraktar katıldı. Bayraktar, Türkiye genelinde Roman vatandaşlara yönelik başlatılan projede talep aldıkları konut sayısının 10 bini aştığını belirtti.
 
Erdoğan Bayraktar, konutların aylık 100 lira taksitlerle ve uzun vadelerle sahiplerine teslim edileceğini söyledi.
 
Bursa genelinde 11 bini sahiplerine teslim edilmiş, 14 bin konut yaptıklarını vurgulayan Bayraktar, temeli atılan konutların zemin artı 2 katlı ve brüt 65, net 50 metrekarelik alana sahip olacağını belirtti.
 
Törende konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik ise lafla değil icraatlarıyla insana değer verdiklerini gösterdiklerini söyledi. Bakan Çelik, sözde gelişmiş çağdaş Avrupa ülkelerinin Romanları kovduklarını hatırlatarak,  “Romanları o ülkeden o ülkeye sürülüyorlar. Ne acı bir tablodur, demokrasi ve insan hakları konusunda laf bırakmayanların Roman vatandaşlarına bu muameleyi reva görmelerini doğrusu anlamakta zorlanıyoruz. Onları ayıplıyoruz, kınıyoruz. Türkiye farklı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin olaylara bakışı çok farklı” dedi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz