maritbet girişmaritbet
TOKİ'nin Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı

TOKİ'nin Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı

"7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması"nda dereceye giren 35 eser, kendi bölgelerinde hayata geçirilecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından "Mahalle" temasıyla düzenlenen "7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması"nda ödül alan 35 eser, kendi bölgelerinde hayata geçirilecek.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, mimarlık dünyasında farklı fikir ve arayışların önünü açabilmek amacıyla Emlak Konut GYO ile “Mahalle” teması ile düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı.

123 projenin katıldığı yarışmada, 35 proje ödül aldı. Ödül töreni 19 Ekim Perşembe günü TOKİ'nin İstanbul Halkalı'daki hizmet binasında yapılacak. Ödül töreninin ardından dereceye giren eserlerin sergilendiği alan gezilecek.

Açıklamada değerlendirmesi yer alan TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Aktif ve dinamik üretim kabiliyetimizi, yeni arayış ve fikirlerle geliştirmeye devam ediyoruz. Bu anlayışla ‘Mahalle' teması ile Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması düzenledik. 123 projenin katıldığı yarışmamızda, 7 bölgeden 35 proje ödül kazandı.” ifadesini kullandı. 

Turan, kentsel yaşamla birlikte unutulmaya başlanılan komşuluk ve mahalle olgusunu tekrar hayata geçirmek için yarışmayı bu yıl "Mahalle" konseptiyle düzenlemeye karar verdiklerini anlattı.

"Çok katlı yapılar yerine yatay mimari"

Önceliklerinin uzun yıllar boyunca kaliteli ve huzurla yaşanabilecek bir yaşam alanı olduğunu belirten Turan, şunları kaydetti:

"Çok katlı yapılar yerine yatay mimariyle daha düşük katlı, hastanesi, okulu ve ibadethaneleriyle kendi içinde merkezi bulunan hayat merkezleri kurmayı hedefliyoruz. Yarışmalarla, mimarlık öğrencileri ve genç mimarlarımıza kendilerini geliştirme ve ülkemiz mimarisini hak ettiği noktalara çıkarma fırsatı sunuyoruz. Ülke olarak elimizde yüzyıllara dayanan Türk mimari örnekleri var ve bunu bir fırsat olarak görüp, iyi değerlendirmeliyiz."

"Yarışmacılara gerçek alan verildi"

Turan, her bölgenin ayrı ayrı değerlendirildiği yarışmada birincinin 125 bin lira, ikincinin 100 bin lira, üçüncünün 75 bin lira ve mansiyon sahiplerinin de 35 bin lira ödül aldığını bildirdi.

Yarışmadaki ekiplerde en az bir mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarı bulunması şartının arandığını aktaran Turan, mimarlık öğrencilerinin de yarışmaya yardımcı olarak katılabildiğini ifade etti.

Turan, yarışmacılara 7 bölgede belirlenen gerçek alanlar verilerek, tasarımlarını bu alanlar üzerine geliştirmelerinin istendiğini belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'nin Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı
  • 17.10.2017 13:00

TOKİ'nin Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı

"7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması"nda dereceye g ...