maritbet girişmaritbet
TOKİ'nin ertelenen kura çekilişi yapıldı

TOKİ'nin ertelenen kura çekilişi yapıldı

Trabzon Bahçecik mahallesinde yapılan 354 konutun ertelenen kura çekilişi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde 9 Mart'ta yapıldı

Trabzon'da, kentsel dönüşüm kapsamında Bahçecik mahallesinde yapılan 354 konutun ertelenen kura çekilişi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde 9 Mart'ta yapıldı.

Kura töreninin açılış konuşmasını yapan TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu 'Biz burada kar amacı gütmüyoruz, TOKİ inşaat maliyetlerinin yüzde 30 altında bu daireleri size sunuyoruz. Yeter ki Trabzon'umuzun geleceği şekillensin diye bu hizmeti vermeye devam edeceğiz' dedi.

Gürol'un konuşması sırasında salon içerisinden çeşitli sorular yöneltildi. Bu soruların birinde fazladan ortaya çıkan 23 dairenin nereden ortaya çıkartılıp kuraya dahil edildiğini, fazladan daire varken neden insanların daire seçimlerinin sınırlandığı soruldu. Bunun üzerine Gürol 'Bu fazladan daireler blediyenin bir yanlışlığı sonucunda kamulaştırma yapılırken 23 dairesi olan bir mal sahibine buna karşılık 23 dairelik muvafakatı imzalanmış, Fiilen ikamet edilmeyen yerlere dükkanlara konut veremezsiniz' diye belediyeyi uyardığımızda bu daireler hak sahibinden geri alındı. Belediyenin konut yok demesi de bundan kaynaklanıyor' şeklinde cevap verdi.

Yapılan kura çekimiyle 34 adet 1+1, 53 adet 2+1, 107 adet 3+1, 137 adet 4+1 daire hak sahiplerine verildi.

Öte yandan Trabzon'da, kentsel dönüşüm kapsamında Zağonoz ve Bahçecik'e yapılan 354 konut için yapılan kura çekilişi geçtiğimiz 4 Mart Pazar günü hak sahipleri ile TOKİ'den gelen yetkililerden oluşan komisyonun aralarında çıkan anlaşmazlık nedeniyle iptal edilmişti.

İHA

Yorum Yaz