maritbet girişmaritbet
TOKİ'nin başarılı müteahhitleri 3’e katlandı

TOKİ'nin başarılı müteahhitleri 3’e katlandı

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), iş yaptığı firmalar arasında, "çok iyiler" listesine alınan firmaların sayısı üçe katlandı.

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), iş yaptığı firmalar arasında, "çok iyiler" listesine alınan firmaların sayısı üçe katlandı.
TOKİ'nin yenilediği yükleniciler listesinde, "çok iyiler" bölümünde er alan firma sayısı, önceki listeye göre yüzde 187 artarak, 31 'den 89'a çıktı. Toplam 44 firma, "kara liste' 'de yer aldı.
İdare, iş yaptığı müteahhitlere ilişkin değerlendirme listesini yeniledi. Listede, 45'i TOKİ'nin şirketi olan Emlak Konut GYO'dan iş alan olmak üzere toplam 817 firma veya firma ortaklığı bulunuyor.
 

İş verdiği müteahhitleri, "iş yapma becerileri, imalatın kalitesi, işin zamanlaması, resmi kurumlar nezdinde işin takibi, piyasaya borç ödemeleri, icra-haciz durumu, taşeronişçi alacakları konusundaki tutumu, inşaat sonrası meydana gelebilecek şikayetlerin giderilmesi konusundaki tutumu" gibi kriterlere göre değerlendiren TOKİ, geçen yıl sonu itibariyle yapılan değerlendirmeler sonrasında hazırladığı "Yüklenici Listesi" kitapçığını yayımladı.
 

Firma veya ortaklıkların "iş bitirme ve başarı" düzeylerine göre sıralandığı kitapçıkta, firmaların adı yanında, üstlendikleri projeler, ihale tutarı ile firma yetkilisinin adı ve firma telefonu da yer alıyor.
Listede, 89 firma "çok iyiler" olarak ilk sayfalarda yer aldı.

2009da çıkarılan listede 258 olan "iyiler" kategorisindeki firma sayısı bu yılki listede 303'e yükseldi. Listede, 163 firma "orta düzeyde" değerlendirildi.

İdarenin listesine göre, TOKİ, 41 firmanın çalışmalarını çok dikkatle takip ediyor. Bu firmalar "riskli" kategoride bulunuyor. Önceki listede dikkatle takip edilen firma sayısı 32 idi. Listenin son bölümlerinde ise TOKİ'nin "kara listeye" aldığı 44 firma bulunuyor. Bu firmalar ile yapılan sözleşmeler ya feshedildi ya devredildi ya da tasfiye edildi veya bu amaçlarla hukuki işlemler sürdürülüyor. Önceki listede, kara listedeki firma sayısı 43'dü.

  • Etiketler:

Yorum Yaz