maritbet girişmaritbet
TOKİ'nin 2023 hedefi 1 milyon 200 bin konut!

TOKİ'nin 2023 hedefi 1 milyon 200 bin konut!

Özel bir televizyon programına katılan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan vatandaşlara müjdeyi verdi.

Toplu konut uygulamalaları kapsamında her yıl milyonlarca alt gelir grubunu uygun fiyatlarla ev sahibi yapan TOKİ, çalışmalara devam ediyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan katıldığı özel bir televizyon programında, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) olarak alt gelir grubuna yönelik ayda 4-5 bin konut satışı gerçekleştirdiklerini belirtti. Turan, asla alt gelir grubu hariç konutlarla ilgilenmediklerini, bütün amaçlarının konuta erişmekte zorlanan, alt gelir grubunda olan vatandaşları taksitle konut sahibi yapmak olduğunu vurguladı.

Alt gelir grubuna her yıl 50 bin konut!

Toplu Konut İdaresini konuta erişmekte zorlanan vatandaşlar için “Dost Eli” kuruluş olarak tanımlayan Turan “Her yıl alt gelir grubuna 50 bin konut sunuyoruz. Toplu Konut İdaresini devre dışı bırakırsak alt gelir grubundaki vatandaşlarımızın konut sahibi olması hemen hemen imkânsızlaşıyor.” dedi.

Kentsel dsönüşümde öncelik deprem kuşakları

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan kentsel dönüşümde önceliği deprem kuşaklarına verdiklerini vurgulayarak, Toplu Konut İdaresinin kentsel dönüşüm de öncü olduğunu söyledi. Turan ”53 vilayette aktif kentsel dönüşüm yürütüyoruz. Yeni dönemde başladığımız yerinde kentsel dönüşüm faaliyetleri yürüteceğiz” dedi. 

'Kâr amacı gütmüyoruz'

Toplu Konut İdaresinin direk kamu bütçesinden pay almadığını söyleyen Turan, “Yaptığımız konutlarda, projede maliyetimiz ne ise o fiyattan satıyoruz. Toplu Konut İdaresinin en önemli varlık sebebi budur. Kar amacı gütmeyen kurumdur.” diye aktardı. 

'Konutlarda farklı konseptler uyguluyoruz'

Vatandaşların Toplu Konut İdaresinden beklentilerinin değiştiğini ve geliştiğini söyleyen Turan, bu sese kulak verdiklerini belirterek şöyle devam etti: “Son bir yıldır yaptığımız bütün konut projelerinde farklı konseptler uyguluyoruz. Yılsonu itibarı ile insanların oturacağı bütün konut projelerinde farklı konseptler göreceksiniz. Dışarıdan baktığınızda birbirinden çok farklı TOKİ binaları göreceksiniz.  İçinde mutlaka küçük esnafın olduğu, meydanın, caminin, okulun olduğu ve her yaş grubunda insanın ihtiyaçlarına uygun planlanan projeler göreceksiniz.”

En düşük artış yansıyor

Enflasyon farkına değinen Turan,  en düşük artış oranını uyguladıklarını belirterek “Memur maaşı artış oranı ve TEFE-TÜFE'den en düşük olan ile artış yapıyoruz. Bakın en yüksek olan ile değil. Altı ayda bir en düşük artış ne ise onu yansıtıyoruz” dedi.

2023 hedefi 1 milyon 200 bin konut

Şuanda Toplu Konut İdaresi'nin yapmış olduğu binalarda yaklaşık 3 milyon vatandaşın yaşadığını söyleyen Turan “2023 hedefimiz 1 milyon 200 bin konut. 2023 yılına gelindiğinde Türkiye nüfusunun yaklaşık 5-6 milyon kesimiTOKİ binalarında yaşayacak.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Depremden sağlam çıkan "TOKİ konutları" örnek gösterildi!
  • 01.03.2023 17:10

Depremden sağlam çıkan "TOKİ konutları" örnek gösterildi!

Edirne İl Genel Meclisinde, Kahramanmaraş merkezli "Asrın felaketi" olarak nitel ...

TOKİ konutları sanal gerçeklik gözlüğüyle İstanbul'da görücüye çıktı
  • 27.10.2022 15:42

TOKİ konutları sanal gerçeklik gözlüğüyle İstanbul'da görücüye çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak, Cumhuriyet tarihi ...

Arnavutluk'taki depremzedeler TOKİ konutlarına kavuştu!
  • 15.01.2022 11:42

Arnavutluk'taki depremzedeler TOKİ konutlarına kavuştu!

Arnavutluk'ta 2019 yılında meydana gelen depremin mağdurları, Türkiye'nin desteğ ...

TOKİ Nisan ayında 1.844 konut üretti
  • 03.05.2018 16:14

TOKİ Nisan ayında 1.844 konut üretti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Nisan ayında 1.844 konut, 4 ti ...

TOKİ Aralık ayında 6.148 konut üretti
  • 04.01.2018 11:34

TOKİ Aralık ayında 6.148 konut üretti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Aralık ayında 6.148 konut, 9 ...

TOKİ, Eylül ayında 5 bin 611 konut üretti
  • 30.10.2017 10:46

TOKİ, Eylül ayında 5 bin 611 konut üretti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin dört bir yanında ...