maritbet girişmaritbet
TOKİ’den peşinatsız, faizsiz 100 TL taksitle ev

TOKİ’den peşinatsız, faizsiz 100 TL taksitle ev

Türkiye'nin her bölgesinde yoksul vatandaşların oturacağı 50 bin konut yapılacağını açıkladı. Konutlar, ihtiyaç sahiplerine peşinatsız ve faizsiz olarak aylık sadece 100 TL taksitle verilecek. Ödeme gücü olmayan vatandaşlardan ise iş bulana kadar bu miktar da alınmayacak

 
Türkiye'nin her bölgesinde yoksul vatandaşların oturacağı 50 bin konut yapılacağını açıkladı. Konutlar, ihtiyaç sahiplerine peşinatsız ve faizsiz olarak aylık sadece 100 TL taksitle verilecek. Ödeme gücü olmayan vatandaşlardan ise iş bulana kadar bu miktar da alınmayacak. Projenin 5 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için hükümet, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesini başlatıyor. Türkiye'nin her bölgesinde yoksulların oturacağı tek veya iki odalı konutlar yapılacak. TOKİ ile protokolün imzalandığım belirten Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, projenin ayrıntılarını açıkladı. Buna göre konutlar ihtiyaç sahiplerine peşinatsız, faizsiz ve aylık 100 TL taksitle satılacak. Ödeme gücü olmayan vatandaşlardan ise iş buluncaya kadar 100 liralık aylık taksitler de alınmayacak.

Amerika'da resmî temaslarda bulunan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, sosyal devlet olmanın gereği olarak her zaman fakirin, fukaranın yanında olacaklarım söyledi. Yazıcı, "Amerika'ya gelmeden önce protokolü imzaladık. TOKİ'nin ürettiği 2-3 odalı 12 bin konut vardı. Şimdi bunun sayısını 50 bine çıkarıyoruz." dedi. Bakan Yazıcı, tahminî olarak 5 yıl içerisinde bitirilmesi beklenen konutların ortalama 2 milyar liraya mal olacağını kaydetti.


Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, sosyal yardımları tek çatı altında toplayacaklarını da söyledi. Bakan Yazıcı'nın açıklamasına göre vatandaşlara yapılan yardımların hepsinin ismi 'asgari geçim yardımı' olacak. Halk arasında Fak-Fuk-Fon olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da bütün yardımları koordine eden "Sosyal Yardım ve Hizmet Başkanlığı" olarak yeniden yapılandırılacak. Yeşil kart, 65 yaş aylığı gibi bütün ayni ve nakdi yardımlar bu kurumun bünyesinde olacak. Yoksullara yapılan yardım yönteminde de değişikliğe gidiliyor.
Yardımlar tek sefer yerine düzenli bir şekilde ödenecek.

 

Web: www.toki.gov.tr

  • Etiketler:

Yorum Yaz