maritbet girişmaritbet
TOKİ'den Niğde'ye afet konutlarının temeli atıldı

TOKİ'den Niğde'ye afet konutlarının temeli atıldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Niğde'de afet konutları yaptırıyor

 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Niğde'de afet konutları yaptırıyor.
Törenin açılış konuşmasını yapan Hacıabdullah Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Takyan, beldenin dağ eteklerine kurulduğunu ve zamanla dağdan düşen kaya parçaları nedeniyle insanların evlerinde kalmaya korktuğunu belirtti. İlki 1983 yılında yapılan 60 hanelik afet evlerine ek olarak TOKİ tarafından yaptırılan 79 hanelik yeni konutlarla birlikte insanların rahat nefes alacağını ifade eden Takyan, yapılan konutların devletin gücünü ortaya koyduğunu söyledi. Türkiye'de konut hamlesini gerçekleştirerek modern kentlerin altyapısını oluşturan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürü borç bildiğini belirterek sözlerine başlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, TOKİ'nin müteahhitlik sektörünü bitirdiği gerekçesiyle bazı kesimlerin yapılan bu hizmetlere karşı çıktığına dikkat çekerek;

"Ben de bir müteahhit olarak böyle olmadığını söylüyorum. Bakınız hiçbir müteahhit gelip burada bu konutları yapmazdı. Ancak TOKİ gelip bu konutları yapıyor. Alt gelir gruplarına, dar gelir gruplarına yapılan evleri hiçbir müteahhit yapmazdı ancak TOKİ bunları da yapıyor. Dolayısıyla TOKİ müteahhidin sahasını değil, yapmadığı, hiç girmeyi bile düşünmediği sahayı inşa ediyor. O bakımdan Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman Türk milleti olarak sahip çıktık bundan sonra da sahip çıkalım. Türkiye son 8 yılda bölgesinin lider ülkesi haline geldi. Dünyanın parlayan yıldızı oldu. Bu yıldız parlamaya devam edecek, inşallah Türkiye'yi daha iyi günler ve yarınlar bekliyor" şeklinde konuştu.

Niğde Valisi Alim Barut ise, devletin kendi insanlarının güvenliği ve huzuru için var olduğunu vurgulayarak, "Demek ki tehlikede olan vatandaşlarımız varmış ki, temeli atılan bu konutlar devletimizi harekete geçirmiş. Yani güvenli bir alan oluşturarak insanlarını güvenli bir yere taşıyor. İşte devlet bunun için var. Dolayısıyla bunun 79 konutla kalması mümkün değil. Varsa bir tehlike devlet bunu bertaraf etmek için 100 konut da yapacak bin konut da yapacak. Dolayısıyla bizim misyonumuz vatandaşa hizmet etmektir, yoksa ona efendi olmak değildir. Yani bu hizmetler sizin annenizin ak sütü gibi helal olan hizmetler. Bizler de bunu yapmakla mükellefiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dualarla birlikte Vali Alim Barut, AK Parti Milletvekili İsmail Göksel ve Niğde Belediye Başkanı Akdoğan temele ilk harcı döktü.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz