maritbet girişmaritbet
TOKİ'den ev bekleyen Roman vatandaşlara iyi haber

TOKİ'den ev bekleyen Roman vatandaşlara iyi haber

Fethiye Selanikliler Yaşatma Derneği'nin geçtiğimiz ay kendilerini ziyaret eden AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden aracılığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdikleri TOKİ evi isteklerine cevap geldi

Fethiye Selanikliler Yaşatma Derneği'nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan uygun taksitli konut isteğine jet hızıyla cevap geldi. Roman vatandaşlar geçtiğimiz ay kendilerini ziyaret eden AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden aracılığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne dilekçe yazmış ve TOKİ'nin kendilerine uygun kredili ev yapmasını istemişlerdi. Milletvekili Özden'in yakından ilgilenme sözü verdiği konuya kısa sürede cevap geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, TOKİ'nin konuyla ilgili gönderdiği yazıda, belirlenen 3 yerde farklı yüzölçümlerinde iki tane 48, bir tane de 96 konutluk planlar hazırladığını ifade etti. Türkan açıklamasında, 'Roman vatandaşlar TOKİ'den ev sahibi olabilmek için talepte bulundular. Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, dernek yöneticileri ve vatandaşlar ile yaptığı toplantıda dilekçeleri teslim almış ve ilgili başkanlık yetkilileri ve Bakan Faruk Çelik'e iletmişti.

Bu projenin dar gelirliler için büyük önem taşıdığının farkında olunarak konu hızla ilgili yerlerde takip edilmiştir. 3 adet arazi üzerinde iki adet 48, bir adet de 96 konutluk plan hazırlanmış. TOKİ'den gelen bir heyet bu yerlerde inceleme yapacak. İhale sürecinin ardından önerilen yerler hakkında ÖÇKK'dan kurum görüşleri alınacak' dedi. Mustafa Ali Türkan'ın gazetecilerle paylaştığı TOKİ'nin cevap yazısında TOKİ Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan imzasıyla şu ifadelere yer veriliyor; 'Muğla İli, Fethiye İlçesi'nde idaremizin Roman vatandaşlarımıza yönelik konut çalışması yapılması talebi ilgi yazı ile idaremize iletilmiştir. İlgi yazı ve ekleri incelenmiş olup; Roman konutları yapımı için 4 adet hazine arazisi önerildiği belirtilmekle birlikte 3 adet hazine arazisine ilişkin veri bulunmaktadır. Söz konusu 3 adet arazide idaremizce taslak vaziyet planı çalışması yapılmıştır. Yapılan çalışma ile 4996,88 metrekare yüzölçümlü 3128 ada 1 parsel üzerinde 2 adet CY-B tipi blok (48 konut) planlanmıştır. Ancak parselde 2 adet yapı ve müştemilatının bulunduğu tespit edilmiştir. 5791 metrekare 1203 ada 1 parsel üzerinde 2 adet CY-B tipi blok (48 konut) ile bir adet büfe planlanmıştır. Fakat mevcut verilerden alana ilişkin imar planının olup olmadığı, planlı ise hangi kullanımda olduğuna dair bir bilgiye ulaşılamamıştır. 8474 metrekare yüzölçümlü 448 ada bir parsel üzerinde 4 adet CY-B tipi blok (96 konut) planlanmıştır. Ancak parselin imar planı bulunmamaktadır.

Bu kapsamda söz konusu alanlar üzerinde çalışma yapılarak ihale sürecinin başlatılabilmesi için öneri alanlara ait onaylı imar planları, onaylı halihazır haritaları, üzerinde yapı bulunan (3128 ada 1 parsel) alanda mevcut yapıların yıkım işinin Fethiye Belediyesince yapılıp-yapılmayacağının bildirilmesi ve konut yapımı önerilen alanlardan onaylı imar planı bulunmayanlar için söz konusu alanların konut yapımına uygun olduğuna dair kurum görüşlerinin alınarak tarafımıza iletilmesi gerekmektedir' deniliyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz