maritbet girişmaritbet
TOKİ'den ev almak için ÇİLE ÇEKTİLER!

TOKİ'den ev almak için ÇİLE ÇEKTİLER!

Eskişehir'de TOKİ'nin elinde kalan 67 daire, dar gelirli evsiz vatandaşları harekete geçirdi.

Eskişehir'de TOKİ'nin elinde kalan 67 daire, dar gelirli evsiz vatandaşları harekete geçirdi. Söz konusu dairelerin Halk Bankası'ndan satışa çıkarılacağı haberi üzerine vatandaşlar, günler öncesinden bankanın önünde kuyruğu geçti. Banka önünde geceleri tulum ve battaniye içinde yatan vatandaşlar, gündüzleri de sandalye üzerinde nöbet tutuyor. Çay ve yemeklerini burada içen vatandaşlar, sıra düzenin bozulmaması için gündüzleri saat başı, geceleri ise iki saatte bir içtima alıyor. Üst üste iki içtimada yerinde bulunmayan vatandaşlar ise sıradan çıkarılıyor. 67 daire için günler öncesinde gece soğuğuna aldırmayarak sıraya giren ve şu an için sayıları 120'yi bulan vatandaşlar, söz konusu dairelerden birisinin kendilerine çıkacağı günün heyecanı ile yaşıyor.

TOKİ'nin Eskişehir'de yaptırdığı Vadişehir konutlarının 1, 2 ve 3. etap evlerinden 67 daire sahibini bulmadı. Bunun üzerine TOKİ, elinde kalan 82 metrekareden oluşan 2+1'den oluşan 67 daireyi "Açık Satış Yöntemi" ile Halk Bankası Şubesi'nde satışa çıkardı. 9 bin ile 11 bin lira arasında peşinat yatıran dar gelirli vatandaşlar, öncelik sırasına göre bu konutlardan almaya hak kazanacak.
Daha önce TOKİ' nin konut çekilişlerine katılan ancak kurada çıkmayan Eskişehirli dar gelirliler, evlerinin satışının yapılacağı Halk Bankası Şubesi önünde 4 gün önceden kuyruğa girdi. İlk sıraları almak isteyen çok sayıda dar gelirli bankanın önünde, tüm gününü burada geçiriyor. Geceleri uyku tulum ve battaniye içinde yatarak sırada bekleyen dar gelirliler, gündüzleri de sandalye üzerinde çay kaynatıp sırasını korumaya çalışıyor. Kimileri de araçlarının içinde yatarak geceyi burada geçirip, sırasını muhafaza ediyor.
 
İKİ SAATTE BİR İÇTİMA ALINIYOR
Banka şubesi önünde kuyruğa giren dar gelirliler, sıralarının kaybolmaması için bir de yoklama defteri oluşturdu. Şube önünde bekleyen yaklaşık 120 vatandaşın ismi deftere kayıt altına alındı. Gündüzleri saat başı geceleri de iki saatte bir içtima alınıyor. Gece 24.00'de ise genel içtima yapılıyor. Genel içtimada, iki kez yok yazılanlar listeden siliniyor ve sıra hakları yok oluyor.
Tulum içinde yatarak geceyi banka önünde geçiren iki çocuk babası İsmail Canbaz, tek hayalinin bir eve sahip olmak olduğunu söyledi. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle bu zamana kadar ev alamadığını belirten Canbaz, "Söz konusu 67 dairenin satılığa çıkarıldığını duyunca koşup bankanın önünde sıraya girdim. 3 gündür burada bekliyorum. Kirada oturuyorum. Tek hayalim bir evimin olması. Bunun için burada tulumda yatmaya bile razıyım." dedi.
 
Üzerine örttüğü battaniye ile geceleyin kuyrukta bekleyen 65 yaşındaki 3 çocuk babası Bekir Akkaya da 2,5 gündür bankanın önünde geceli gündüzlü sıra tutuğunu ve yapılan işlemin yanlış olduğunu kaydetti. Bu yaşta ev sahibi olmak için sırada beklediğini anlatan Akkaya, "120 kişi bir daire umuduyla burada bekliyor. Defter oluşturduk. Ancak, evler ile ilgili Türkiye'nin her yerinden başvuru olabilirmiş. Bu yanlış, Eskişehir'de oturanlar hak sahibi olmalıdır. Bize evlerin başvurusu sırasına göre değerlendirme yapıldıktan sonra, hak sahiplerine teslim edileceği söylendi. Bizce herkes başvursun. Noter huzurunda çekiliş olsun. Bu insanlar da burada ızdırap çekmesin." diye konuştu.
62 yaşındaki Ramazan Çay ise "Bu güne kadar evim olmadı. Bu yüzden 4 gün önceden şansımı denemek için kuyruğa girdim. Burada ikinci sıradayım ama hiç umudum yok." şeklinde konuştu.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz