maritbet girişmaritbet
TOKİ'den emekliye 341 lira taksitle ev imkanı!

TOKİ'den emekliye 341 lira taksitle ev imkanı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ankara’da da 341 liradan başlayan aylık ödemelerle emeklileri ve dar gelirlileri konut sahibi yapacak.

TOKİ başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için yürüttüğü faaliyetlerini hızlandırdı. TOKİ Ankara'da da 341 liradan başlayan taksitle emeklileri ve dar gelirlileri konut sahibi yapacak. Ankara'nın merkezi Kızılay'a yaklaşık 10 kilometre mesafede Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi'nde kura ile satışa sunulan 583'ü alt gelir grubu, 369'u sosyal konut olmak üzere toplam 952 konut için başvurular 22 Ekim-20 Kasım 2015 tarihleri arasında kabul edilecek. Alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan konutlardan emekliler için yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldı.

TOKİ'nin kuruluş amacının konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğuna vurgu yapan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Halkamızın konut ihtiyacına kalıcı çözümler üretmek için yürüttüğümüz çalışmalarda büyük bir hamle ile Anadolu'nun birçok kentinde alt ve orta gelir gruplarına dönük birlerce konutluk yeni yeni yerleşim alanlarını projelendiriyoruz. Şanlıurfa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Manisa ve daha birçok şehrimizdeki büyük konut alanlarındaki konut ve şehircilik projelerini çok boyutlu planlıyoruz” dedi.

TOKİ'NİN HEDEFİ 1 MİLYON 200 BİN KONUTA ÇIKTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, TOKİ'nin 2023'te 1 milyon konut olan hedefine, müjdelediği 200 bin ilave yeni konut ile başta emekliler olmak üzere, dar gelirli vatandaşları düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırdığına dikkat çeken TOKİ Başkanı, özellikle emeklilerinin konut ihtiyacının karşılanması amacıyla satışa sunulan projelerden yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldığını söyledi. Turan, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile Valilikler ve Belediyeler üzerinden emeklilerin konut sahibi yapıldığını bildirdi.

TOKİ Başkanı Turan, bu çerçevede dar gelirli vatandaşların ve emeklilerin konut sahibi yapılması amacıyla Başkent Ankara'nın Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi'nde 583'ü alt gelir grubu olmak üzere toplam 952 konutun satışa çıkarıldığını açıkladı.

TAKSİTLERİ 341 LİRADAN BAŞLIYOR

Alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan 2+1 niteliğindeki 583 konutun taksit ödemeleri 341 liradan başlıyor. Konutlar yüzde 12 - 20 peşinat ve 180 - 240 ay vade seçenekleri ile satılacak. Taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibarıyla başlayacak alt gelir grubu konutlarından emekliler için yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldı.

Toplu konut uygulaması çerçevesinde satışa sunulan 369 konutun 276'sı 3+1 planında, 93'ü de 4+1 planında. Taksit ödemeleri 756 liradan başlayan sosyal konutlar, yüzde 10 - 15 - 25 peşinat ve 120 - 144 - 180 ay vade seçenekleri ile satılacak.

KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR BAŞVURABİLECEK

Alt gelir grubu çerçevesinde konut almak isteyenlerde aranacak bazı şartlar şöyle:

“TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulün bulunmaması, Ankara ili sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması, hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.

Sosyal konutlarda; TOKİ'den konut satın alınmamış ve kredi kullanmamış olmaları, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulünün bulunmaması, hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi ve başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmuş olması gibi şartlar aranıyor.”

Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi'nde satışı gerçekleştirilecek konutlarla ilgili ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Ankara Mamak'ta ucuz konut!
  • 24.12.2011 17:05

TOKİ Ankara Mamak'ta ucuz konut!

Ankara Mamak'ta yapılan kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgiler veriliyor. ...